Administrer advarsler om usikre nettsteder

Du ser en advarsel hvis innholdet du prøver å se, er farlig eller villedende. Eksempler på slike nettsteder er nettsteder som driver med nettfisking eller inneholder skadelig programvare.

Få advarsler om farlig og villedende innhold

Funksjonen for påvisning av nettfisking og skadelig programvare er slått på som standard. Så lenge den er slått på, kan du se følgende meldinger. Hvis du ser en av disse meldingene, anbefaler vi at du ikke går til det tilknyttede nettstedet.

• Nettstedet du er på vei til, inneholder skadelig programvare: Nettstedet du prøver å gå til, kan prøve å installere skadelig programvare på datamaskinen du bruker.
  • Villedende nettsted i sikte: Nettstedet du prøver å gå til, driver kanskje med nettfisking.
  • Nettstedet du er i ferd med å åpne, inneholder skadelige programmer: Nettstedet du prøver å gå til, kan prøve å lure deg til å installere programmer som fører til problemer når du surfer på nettet.
  • Denne siden prøver å laste inn skript (kodesnutter) fra uautentiserte kilder: Nettstedet du går til, er ikke sikkert.

Vær forsiktig når du laster ned filer: Enkelte nettsteder prøver å lure deg til å laste ned skadelig programvare ved å fortelle deg at du har virus. Vær forsiktig så du ikke laster ned skadelig programvare.

Se usikre nettsteder, usikkert innhold og usikre nedlastinger

Du kan gå til sider eller åpne nedlastede filer du ser advarsler for. Men dette anbefales ikke.

Gå til en usikker side

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Detaljer på siden der du ser advarselen.
  3. Klikk på Gå til dette usikre nettstedet.
  4. Siden lastes inn.

Når du går til et usikkert nettsted, prøver Chrome å fjerne det usikre innholdet fra siden.

Sånn ser du hele siden:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. På et villedende nettsted klikker du på Innholdet er blokkert Innholdet er blokkert til høyre for adressefeltet.
  3. Klikk på Last inn hele nettstedet i varselet.
  4. Siden lastes inn.

Hvis feilmeldingen nevner skript, kan du se hele siden ved å klikke på Last inn utrygge skripter.

Last ned en usikker fil

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer og deretter Nedlastinger øverst til høyre.
  3. Finn filen du vil laste ned.
  4. Klikk på Last ned den skadelige filen likevel.

Slå av advarsler om farlige og villedende nettsteder

Hvis du ikke vil bli varslet om usikkert innhold, kan du slå av varslene om villedende og farlige nettsteder. Da blir også nedlastingsadvarslene slått av.

Vi anbefaler at du ikke slår av varslene.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger nederst.
  4. Slå av Beskytt deg selv og enheten din mot farlige nettsteder under «Personvern og sikkerhet».

Hva betyr advarslene om farlig og villedende innhold?

• Villedende nettsteder (også omtalt som nettsteder som driver med «nettfisking» eller «sosial manipulering») prøver å lure deg til å gjøre noe farlig på nettet, for eksempel gi fra deg passord eller personopplysninger – vanligvis via falske nettsteder.
  • Farlige nettsteder (også omtalt som nettsteder som inneholder «skadelig programvare» eller «uønsket programvare») kan skade datamaskinen du bruker, eller føre til problemer når du surfer på nettet. Finn ut hvordan du fjerner uønskede annonser, forgrunnsvinduer og skadelig programvare fra Chrome.
  • Google Safe Browsing: Vi i Google ønsker å beskytte deg mot farlige nettsteder og fører derfor en liste over nettsteder som kan utsette deg for risiko for skadelig programvare eller nettfisking. Google analyserer også nettsteder og advarer deg om nettsteder som ser ut til å være farlige. Finn ut mer om Google Safe Browsing.
  • Bruker du en Chromebook på jobben eller skolen? Det kan hende nettverksadministratoren konfigurerer gjenkjenning av nettfisking og skadelig programvare for deg. I så fall kan du ikke endre denne innstillingen selv. Finn ut hvordan du bruker en Chromebook du har fått via jobben eller skolen.

Jeg har et nettsted eller programvare som er merket som farlig