Waarschuwingen over onveilige sites beheren

Er wordt een waarschuwing weergegeven als de content die je probeert te bekijken, gevaarlijk of misleidend is. Deze sites worden vaak sites met phishing of malware genoemd.

Waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende content ontvangen

Phishing- en malwaredetectie is standaard ingeschakeld. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunnen de volgende berichten worden weergegeven. Als je een van deze berichten ziet, raden we je aan de site niet te bezoeken.

• De volgende site bevat malware: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen schadelijke software (malware) op je computer te installeren.
  • Misleidende site gedetecteerd: De site die je probeert te bezoeken, kan een phishingsite zijn.
  • Verdachte site: De site die je wilt bezoeken, is verdacht en mogelijk niet veilig.
  • De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken als je online browst.
  • Deze pagina probeert scripts van niet-geverifieerde bronnen te laden: De site die je probeert te bezoeken, is niet beveiligd.
  • Bedoelde je [sitenaam]? of Is dit de juiste site?: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je in verwarring te brengen en is mogelijk niet de site die je wilde bezoeken.

Belangrijk: Wees voorzichtig met downloaden. Sommige sites proberen je te verleiden tot het downloaden van schadelijke software door je te laten weten dat je een virus hebt. Let goed op dat je geen schadelijke software downloadt.

Onveilige sites, content en downloads bekijken

Je kunt een pagina bezoeken of een gedownload bestand openen waarvoor een waarschuwing wordt weergegeven. Dit wordt afgeraden.

Een onveilige pagina bezoeken

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik op de pagina met de waarschuwing op Details.
  3. Klik op Deze onveilige site bezoeken.
  4. De pagina wordt geladen.

Wanneer je een onveilige site bezoekt, probeert Chrome de onveilige content van de pagina te verwijderen.

De hele pagina bekijken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik op een misleidende site rechts van de adresbalk op Content geblokkeerd Content blocked.
  3. Klik in de melding op Volledige site laden.
  4. De pagina wordt geladen.

Als scripts worden genoemd in de fout, kun je de hele pagina bekijken door op Onveilig script laden te klikken.

Een onveilig bestand downloaden

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Downloads.
  3. Zoek het bestand dat je wilt downloaden.
  4. Klik op Schadelijk bestand herstellen.