Waarschuwingen over onveilige sites beheren

Er wordt een waarschuwing weergegeven als de content die je probeert te bekijken, gevaarlijk of misleidend is. Deze sites worden vaak sites met phishing of malware genoemd.

Waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende content ontvangen

Phishing- en malwaredetectie is standaard ingeschakeld. Wanneer deze functie is ingeschakeld, kunnen de volgende berichten worden weergegeven. Als je een van deze berichten ziet, raden we je aan de site niet te bezoeken.

• De volgende site bevat malware: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen schadelijke software (malware) op je computer te installeren.
  • Misleidende site gedetecteerd: De site die je probeert te bezoeken, kan een phishingsite zijn.
  • De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken wanneer je online browst.
  • Deze pagina probeert scripts van niet-geverifieerde bronnen te laden: De site die je probeert te bezoeken, is niet beveiligd.
  • Doorgaan naar [sitenaam]? De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je in verwarring te brengen en is mogelijk niet de site die je wilde bezoeken.

Belangrijk: Wees voorzichtig met downloaden. Sommige sites proberen je te verleiden tot het downloaden van schadelijke software door je te laten weten dat je een virus hebt. Let goed op dat je geen schadelijke software downloadt.

Onveilige sites bekijken

Je kunt een pagina bezoeken waarvoor een waarschuwing wordt weergegeven. Dit wordt afgeraden.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op de pagina met de waarschuwing op Details.
  3. Tik op Deze onveilige site bezoeken.
  4. De pagina wordt geladen.

Waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende sites uitschakelen

Als je geen waarschuwing over onveilige content wilt ontvangen, kun je meldingen voor misleidende en gevaarlijke sites uitschakelen. Hierdoor worden downloadwaarschuwingen ook uitgeschakeld.

Belangrijk: We raden je af meldingen uit te schakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Mensen' op Synchronisatie en Google-services.
  4. Schakel bij 'Andere Google-services' de optie Safe Browsing uit.

Wat waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende content betekenen

• Misleidende sites (ook wel sites met phishing of social engineering genoemd) proberen je te verleiden om online iets gevaarlijks te doen, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie bekendmaken, meestal via een nepwebsite.
  • Gevaarlijke sites (ook wel sites met malware of ongewenste software genoemd) kunnen je computer beschadigen of problemen veroorzaken wanneer je online browst. Meer informatie over ongewenste advertenties, pop-ups en malware verwijderen uit Chrome
  • Google Safe Browsing: Google houdt een lijst bij met websites waarop je malware of phishing kunt tegenkomen. Ook analyseert Google sites en waarschuwt je als een site gevaarlijk lijkt te zijn. Meer informatie over Google Safe Browsing
  • Gebruik je een Chromebook op het werk of op school? Je netwerkbeheerder kan detectie van phishing en malware voor je instellen. Als dit het geval is, kun je deze instelling niet zelf wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een Chromebook via je werk of school

Mijn site of software is gemarkeerd als gevaarlijk