Waarschuwingen over onveilige sites beheren

Er wordt een waarschuwing weergegeven als de content die je probeert te bekijken, gevaarlijk of misleidend is. Deze sites worden vaak sites met phishing of malware genoemd.

Waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende content ontvangen

Phishing- en malwaredetectie is standaard ingeschakeld. Als deze functie is ingeschakeld, kun je de volgende berichten krijgen. Als je een van deze berichten ziet, raden we je aan de site niet te bezoeken.

• De volgende site bevat malware: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen schadelijke software (malware) op je computer te installeren.
  • Misleidende site gedetecteerd: De site die je probeert te bezoeken, kan een phishingsite zijn.
  • Verdachte site: De site die je wilt bezoeken, is verdacht en mogelijk niet veilig.
  • De volgende site bevat schadelijke programma's: De site die je probeert te bezoeken, kan proberen je te verleiden om programma's te installeren die problemen veroorzaken als je online browst.
  • Deze pagina probeert scripts van niet-geverifieerde bronnen te laden: De site die je probeert te bezoeken, is niet beveiligd.

Belangrijk: Wees voorzichtig met downloaden. Sommige sites proberen je te verleiden tot het downloaden van schadelijke software door je te laten weten dat je een virus hebt. Let goed op dat je geen schadelijke software downloadt.

Onveilige sites en downloads bekijken

Je kunt een pagina bezoeken of een gedownload bestand openen waarvoor een waarschuwing wordt weergegeven. Dit wordt afgeraden.

Een onveilige pagina bezoeken

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik op de pagina met de waarschuwing op Details.
  3. Klik op Deze onveilige site bezoeken.
  4. De pagina wordt geladen.

Wanneer je een onveilige site bezoekt, probeert Chrome de onveilige content van de pagina te verwijderen.

De hele onveilige pagina bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik op een misleidende site rechts van de adresbalk op Content geblokkeerd Content blocked.
  3. Klik in de melding op Volledige site laden.
  4. De pagina wordt geladen.
Als scripts worden genoemd in de fout, kun je de hele pagina bekijken door op Onveilig script laden te klikken.
Een onveilig bestand downloaden
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
  3. Zoek het bestand dat je wilt downloaden.
  4. Klik op Schadelijk bestand herstellen.
Waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende sites uitschakelen

Als je geen waarschuwing over onveilige content wilt ontvangen, kun je meldingen voor misleidende en gevaarlijke sites uitschakelen. Hierdoor worden downloadwaarschuwingen ook uitgeschakeld.

Belangrijk: We raden je af meldingen uit te schakelen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meeren dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Beveiliging.
  4. Kies onder Safe Browsing de optie Geen beveiliging (niet aanbevolen).

Bedoelde je [sitenaam]?

Als je dit bericht krijgt, denkt Chrome dat het webadres misschien naar een andere site leidt dan je verwacht.

Het bericht kan ook de tekst 'Is dit de juiste site?' of 'Nepsite gedetecteerd' bevatten.

Je krijgt dit bericht in de volgende gevallen te zien:

• De site die je wilt bezoeken, lijkt op een veilige site die je vaker bezoekt.
  • De site die je wilt bezoeken, probeert je te misleiden met een URL die erg lijkt op een bekende veilige site.
  • De URL van de site verschilt enigszins van een URL in je browsegeschiedenis.

Als je denkt dat een pagina ten onrechte is gemarkeerd en wilt doorgaan naar de site, klik je op Negeren.

Wat waarschuwingen over gevaarlijke en misleidende content betekenen

• Misleidende sites (ook wel sites met phishing of social engineering genoemd) proberen je te verleiden om online iets gevaarlijks te doen, zoals wachtwoorden of persoonlijke informatie bekendmaken, meestal via een nepwebsite.
  • Gevaarlijke sites (ook wel sites met malware of ongewenste software genoemd) kunnen je computer beschadigen of problemen veroorzaken wanneer je online browst. Meer informatie over ongewenste advertenties, pop-ups en malware verwijderen uit Chrome
  • Google Safe Browsing: Google houdt een lijst bij met websites waarop je malware of phishing kunt tegenkomen. Ook analyseert Google sites en waarschuwt je als een site gevaarlijk lijkt te zijn. Meer informatie over Google Safe Browsing
  • Gebruik je een Chromebook op het werk of op school? Je netwerkbeheerder kan detectie van phishing en malware voor je instellen. Als dit het geval is, kun je deze instelling niet zelf wijzigen. Meer informatie over het gebruik van een Chromebook via je werk of school

Mijn site of software is gemarkeerd als gevaarlijk of verdacht