'Het beveiligingscertificaat van de site is niet betrouwbaar.'

Google Chrome geeft deze waarschuwing weer als het certificaat van een website niet is gemaakt door een vertrouwde onafhankelijke organisatie.

Achtergrondinformatie

Wanneer u verbinding maakt met een website die SSL gebruikt om gegevens te verzenden, levert de server waarop die website wordt gehost, een certificaat aan Google Chrome en andere browsers om de identiteit van die website te verifiëren. Dit certificaat bevat informatie, zoals het adres van de website, die wordt bevestigd door een onafhankelijke organisatie die wordt vertrouwd door uw browser. Door te controleren of het adres in het certificaat overeenkomt met het adres van de website is het mogelijk te verifiëren of u communiceert met de website die in het certificaat wordt vermeld, en niet met iemand anders die zich voordoet als die website.

Waarom u de melding ziet

De onafhankelijke organisatie die het certificaat van de website heeft geleverd, is niet een organisatie die uw browser herkent. Iedereen kan een certificaat maken dat claimt te horen bij een website die door de maker wordt gekozen. Om Google Chrome in staat te stellen te verifiëren dat u verbinding maakt met de juiste website, moet het bijbehorende certificaat afkomstig zijn van een vertrouwde organisatie.

Als u zeker weet dat uw bestemming kan worden vertrouwd, kunt u ervoor kiezen de website te openen door op de knop 'Toch doorgaan' te klikken. Over het algemeen kunt u beter voorzichtig zijn en op de knop 'Terug naar de veiligheid' klikken. Hiermee gaat u terug naar de laatste webpagina die u heeft bezocht.