Så här håller Chrome Inkognito din webbhistorik privat

Med inkognitoläget kan du surfa privat utan att andra som använder enheten ser din aktivitet.

Så fungerar inkognitoläget

När du öppnar ett nytt inkognitofönster skapas en ny inkognitosession. Alla inkognitofönster som du öppnar efter det ingår i samma session. Du avslutar inkognitosessionen genom att stänga alla öppna inkognitofönster.

I inkognitoläget sparas ingen webbhistorik, inga cookies, ingen webbplatsdata eller information som anges i formulär på enheten. Det innebär att din aktivitet inte visas i webbhistoriken i Chrome, så andra som använder enheten ser inte aktiviteten. Webbplatser registrerar dig som en ny användare och vet inte vem du är så länge du inte loggar in.

Om du surfar i inkognitoläget i Chrome är du som standard inte inloggad på några konton eller webbplatser.

Din skola, internetleverantör eller spårningsprogram för föräldrar kan eventuellt se din aktivitet. Du kan kontrollera om webbläsaren Chrome hanteras av någon annan.

Du kan välja att blockera cookies från tredje part när du öppnar ett nytt inkognitofönster. Läs mer om cookies.

Så här skyddar inkognitoläget din integritet

Vad händer i inkognitoläget?

• När du surfar i inkognitoläge innebär det att din aktivitetsdata inte sparas på enheten eller i ett Google-konto som du inte är inloggad på.
    • Du kan till exempel använda inkognitoläget för att köpa en födelsedagspresent online åt en familjemedlem som delar enheten. Om du inte loggar in på Google-kontot visas inte din shoppingaktivitet i webbaktiviteten i Chrome och den sparas inte i Google-kontot.
  • Varje gång du stänger alla inkognitofönster ignoreras all webbplatsdata och alla cookies som är kopplade till sessionen.
  • Chrome meddelar inte webbplatser, inklusive Google, om du surfar privat i inkognitoläge.

Det här händer inte i inkognitoläget

• Förhindrar att du berättar för en webbplats vem du är. Om du loggar in på en webbplats i inkognitoläge vet webbplatsen att det är du som surfar och kan hålla reda på dina aktiviteter från och med det tillfället.
  • Förhindrar att din aktivitet eller plats visas för webbplatser du besöker och tjänsterna de använder, som din skola, arbetsgivare eller internetleverantör.
  • Förhindrar att webbplatser som du besöker visar annonser baserat på din aktivitet under en inkognitosession. När du har stängt alla inkognitofönster kan webbplatser inte visa annonser baserat på aktivitet du loggat ut från under den stängda sessionen.

Inkognitoläget möjliggör lokal integritet på enheten men påverkar inte hur Google samlar in data när du använder andra produkter och tjänster, enligt beskrivningen i integritetspolicyn.

Du bestämmer själv
  • Stäng alla inkognitofönster och inkognitoflikar när du är klar. Du avslutar en session genom att stänga alla inkognitofönster. Därför ignoreras inte din data när du stänger en enskild flik. Om en siffra visas vid inkognitoikonen på skrivbordet eller längst ned i webbläsaren på en mobil enhet är fler än ett inkognitofönster eller en inkognitoflik öppna.
  • Du kan logga in på alla konton i inkognitoläge. Om du loggar in i en Google-tjänst, som Gmail, eller en webbplats kan webbplatsen komma ihåg din aktivitet.
  • Ta bort nedladdningar och bokmärken som du inte vill att enheten ska komma ihåg. Filer du laddar ned och bokmärken du skapar sparas oavsett läge.

Läs mer om hur du använder inkognitoläge.