Slik holdes nettlesingen din privat med Chrome Inkognito

Inkognitomodus kan bidra til å holde surfingen din privat for andre som bruker enheten din.

Slik fungerer inkognitomodus

Når du åpner et nytt inkognitovindu, oppretter du en ny inkognitoøkt. Eventuelle inkognitovinduer du åpner etter dette, er en del av den samme økten. Du kan avslutte inkognitoøkten ved å lukke alle åpne inkognitovinduer.

I inkognitomodus blir ingenting i nettleserloggen lagret på enheten din, og heller ingen informasjonskapsler, nettstedsdata eller informasjon som du har skrevet inn i skjemaer. Dette betyr at aktiviteten din ikke vises i Chrome-nettleserloggen, så den går ikke an å se for andre personer som også bruker enheten din. Nettsteder ser deg som en ny bruker, og så lenge du ikke logger på, kommer de ikke til å vite hvem du er.

Hvis du surfer i inkognitomodus i Chrome, er du som standard ikke logget på kontoer eller nettsteder.

Det kan hende at skolen din, internettleverandøren din eller eventuelle programmer for foreldresporing kan se aktiviteten din. Du kan sjekke om Chrome-nettleseren er administrert.

Du kan velge å blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter når du åpner nye inkognitovinduer. Finn ut mer om informasjonskapsler.

Slik beskytter inkognitomodus personvernet ditt

Dette gjør inkognitomodus

• Surfing i inkognitomodus innebærer at aktivitetsdataene dine ikke lagres på enheten din eller i en Google-konto du ikke er logget på.
    • Du kan for eksempel bruke inkognitomodus hvis du skal på nettet for å kjøpe en bursdagsgave til et familiemedlem som du deler enheten med. Hvis du ikke logger på Google-kontoen din, vises ikke shoppingaktiviteten din i Chrome-nettleseraktiviteten og blir ikke lagret i Google-kontoen din.
  • Hver gang du lukker alle inkognitovinduer, forkaster Chrome eventuelle nettstedsdata og informasjonskapsler som er knyttet til den aktuelle nettleserøkten.
  • Chrome gir ikke beskjed til nettsteder, heller ikke til Google, når du surfer privat i inkognitomodus.

Dette gjør ikke inkognitomodus

• Forhindre deg fra å fortelle nettsteder hvem du er. Hvis du logger på nettsteder i inkognitomodus, får de aktuelle nettstedene vite at det er du som surfer, og de kan deretter følge med på aktiviteten din.
  • Hindre at aktiviteten eller posisjonen din blir synlig for nettstedene du besøker, og tjenestene de bruker, skolen din, arbeidsgiveren din eller internettleverandøren din.
  • Forhindre at nettstedene du besøker, viser annonser basert på aktiviteten din i løpet av en inkognitoøkt. Når du har lukket alle inkognitovinduer, kan ikke nettsteder vise deg annonser basert på den avloggede aktiviteten din i den lukkede økten.

Selv om inkognitomodus sørger for lokalt personvern på enheten din, påvirker det ikke hvordan Google samler inn data når du bruker andre produkter og tjenester, som beskrevet i personvernreglene.

Du har kontrollen
  • Lukk alle inkognitovinduer og -faner når du er ferdig med å surfe. Økten avsluttes når du har lukket alle inkognitovinduer, så dataene forsvinner ikke om du lukker én enkelt fane. Hvis du ser et tall ved siden av inkognitoikonet på skrivebordet eller nederst i nettleseren på en mobilenhet, har du flere åpne inkognitovinduer eller -faner.
  • Du kan velge å logge på en hvilken som helst konto når du er i inkognitomodus. Hvis du logger deg på Google-tjenester, for eksempel Gmail, eller nettsteder, kan det hende at disse husker aktiviteten din.
  • Slett eventuelle nedlastinger og bokmerker du ikke vil at enheten skal huske. Filer du laster ned og bokmerker du oppretter, blir lagret uansett hvilken modus du er i.

Finn ut mer om bruk av inkognitomodus.