Hoe je in Chrome privé browst met de incognitomodus

In de incognitomodus kun je privé browsen, zodat anderen die je apparaat gebruiken, niet weten waarnaar je hebt gezocht.

Hoe de incognitomodus werkt

Als je voor het eerst een nieuw incognitovenster opent, wordt er een nieuwe incognitosessie gestart. Alle incognitovensters die je daarna opent, zijn onderdeel van dezelfde sessie. Je kunt die incognitosessie beëindigen door alle geopende incognitovensters te sluiten.

In de incognitomodus worden je browsegeschiedenis, cookies en sitegegevens of gegevens die je in formulieren hebt ingevoerd, niet opgeslagen op je apparaat. Dat betekent dat je activiteit niet wordt weergegeven in je browsegeschiedenis in Chrome. Je activiteit is dus niet zichtbaar voor andere mensen die je apparaat gebruiken. Voor websites lijk je een nieuwe gebruiker en zolang je niet inlogt, weten ze niet wie je bent.

Als je browst in de incognitomodus van Chrome, ben je standaard uitgelogd voor accounts en sites.

Je activiteit is misschien wel zichtbaar voor je school, je internetprovider of software voor ouderlijk toezicht. Je kunt nagaan of je Chrome-browser wordt beheerd.

Je kunt ervoor kiezen cookies van derden te blokkeren als je een nieuw incognitovenster opent. Meer informatie over cookies

Hoe je privacy wordt beschermd in de incognitomodus

Wat de incognitomodus voor je doet

• Als je in de incognitomodus browst, worden je activiteitsgegevens niet opgeslagen op je apparaat of in het Google-account waarop je bent ingelogd.
    • Je kunt de incognitomodus bijvoorbeeld gebruiken om online een verjaardagscadeau te kopen voor een gezinslid met wie je je apparaat deelt. Zolang je niet inlogt op je Google-account, wordt je winkelactiviteit niet weergegeven in de browse-activiteit van Chrome en niet opgeslagen in je Google-account.
  • Elke keer dat je alle incognitovensters sluit, verwijdert Chrome alle sitegegevens en cookies die aan die browsesessie zijn gekoppeld.
  • Chrome laat websites, waaronder Google, niet weten wanneer je privé browst in de incognitomodus.

Wat de incognitomodus niet voor je doet

• Voorkomen dat je een website laat weten wie je bent. Als je in de incognitomodus inlogt op een website, weet die site dat jij degene bent die browst. Vanaf dat moment kan de website je activiteiten bijhouden.
  • Voorkomen dat je activiteit of locatie zichtbaar is voor websites die je bezoekt en de services die ze gebruiken, of voor je school, je werkgever of je internetprovider.
  • Voorkomen dat op de websites die je bezoekt, advertenties worden weergegeven op basis van je activiteit tijdens een incognitosessie. Zodra je alle incognitovensters hebt gesloten, kunnen websites je geen advertenties meer laten zien op basis van je activiteit tijdens deze gesloten sessie.

Hoewel de incognitomodus lokale privacy op je apparaat biedt, is deze niet van invloed op hoe Google gegevens verzamelt als je andere producten en services gebruikt, zoals beschreven in het Privacybeleid.

Jij hebt het voor het zeggen
  • Als je klaar bent met browsen, sluit je alle incognitovensters en -tabbladen. Als je alle incognitovensters sluit, wordt je sessie beëindigd. Als je maar één tabblad sluit, worden je gegevens dus niet verwijderd. Als je rechtsboven naast het incognito-icoon of onderaan je browser op je mobiele apparaat een getal ziet, heb je mogelijk meerdere incognitovensters of -tabbladen geopend.
  • Je kunt in de incognitomodus op elk account inloggen. Als je inlogt bij een Google-service (zoals Gmail) of bij een site, kan die site je activiteit onthouden.
  • Verwijder alle downloads en bookmarks waarvan je niet wilt dat je apparaat ze onthoudt. Bestanden die je downloadt en bookmarks die je maakt, worden in elke modus opgeslagen.

Meer informatie over het gebruik van de incognitomodus