Miten Chromen incognito-tila pitää selaamisen yksityisenä

Incognito-tila voi auttaa pitämään selaamisen yksityisenä muilta laitteen käyttäjiltä.

Miten incognito-tila toimii

Kun avaat uuden incognito-ikkunan, luot uuden incognito-selausistunnon. Kaikki sen jälkeen avaamasi incognito-ikkunat kuuluvat samaan istuntoon. Voit lopettaa incognito-istunnon sulkemalla kaikki avoimet incognito-ikkunat.

Incognito-tilassa selaushistoriaa, evästeitä, sivustodataa tai lomakkeisiin lisättyjä tietoja ei tallenneta laitteellesi. Toimintasi ei siis näy Chromen selaushistoriassasi, joten muut laitteen käyttäjät eivät näe toimintaasi. Verkkosivustot näkevät sinut uutena käyttäjänä eivätkä tiedä, kuka olet, jos et kirjaudu sisään.

Jos selaat verkkoa Chromen incognito-tilassa, et oletuksena ole kirjautuneena millekään tileille tai sivustoille.

Koulusi, internetpalveluntarjoajasi tai vanhempien seurantaohjelmistot voivat nähdä toimintasi. Voit tarkistaa Chrome-selaimen hallinnoinnin.

Voit estää kolmannen osapuolen evästeet, kun avaat uuden incognito-ikkunan. Lue lisää evästeistä.

Miten incognito-tila huolehtii tietosuojastasi

Mitä incognito-tila tekee

• Kun selaat verkkoa incognito-tilassa, toimintadataasi ei tallenneta laitteelle tai Google-tilille, jolle et ole kirjautunut.
    • Voit esimerkiksi käyttää incognito-tilaa ostosten tekemiseen verkossa etsiessäsi syntymäpäivälahjaa perheenjäsenelle, jonka kanssa jaat laitteen. Jos et kirjaudu Google-tilillesi, ostostoiminta ei näy Chromen selaustoiminnassa eikä sitä tallenneta Google-tilillesi.
  • Aina kun suljet kaikki incognito-ikkunat, Chrome poistaa kaikki siihen selausistuntoon liittyvät evästeet ja sivustodatan.
  • Chrome ei ilmoita Googlelle tai muille verkkosivustoille, kun selaat verkkoa yksityisesti incognito-tilassa.

Mitä incognito-tila ei tee

• Voit estää verkkosivustoa saamasta tiedon siitä, kuka olet. Jos kirjaudut jollekin verkkosivustolle incognito-tilassa, sivusto tietää, että sivuja selaat sinä, ja se voi seurata toimintaasi siitä hetkestä eteenpäin.
  • Voit estää toimintasi tai sijaintisi näkymisen avaamillesi verkkosivustoille ja niiden käyttämille palveluille, koulullesi, työnantajallesi tai internetpalveluntarjoajallesi.
  • Voit estää avaamiasi sivustoja näyttämästä mainoksia toimintasi perusteella incognito-käyttökerran aikana. Kun olet sulkenut kaikki incognito-ikkunat, verkkosivustot eivät voi näyttää sinulle mainoksia uloskirjautuneena, suljetun istunnon aikana tekemäsi toiminnan perusteella.

Vaikka incognito-tila tarjoaa laitteellesi paikallista yksityisyyttä, se ei vaikuta siihen, miten Google kerää dataa, kun käytät muita tuotteita ja palveluita tietosuojakäytännössä kuvatulla tavalla.

Valta on sinulla
  • Sulje kaikki incognito-ikkunat ja ‑välilehdet, kun lopetat selaamisen. Voit lopettaa istunnon sulkemalla kaikki incognito-ikkunat, joten yhden välilehden sulkeminen ei poista dataa. Jos näet työpöydällä tai mobiililaitteella selaimen alareunassa numeron incognito-kuvakkeen vieressä, sinulla on avoinna useita incognito-ikkunoita tai ‑välilehtiä.
  • Voit kirjautua mille tahansa tilille käyttäessäsi incognito-tilaa. Jos kirjaudut Googlen palveluun, kuten Gmailiin tai sivustolle, tämä sivusto voi muistaa toimintasi.
  • Poista kaikki lataukset ja kirjanmerkit, joita et halua laitteesi muistavan. Lataamasi tiedostot ja kirjanmerkit tallennetaan kaikissa tiloissa.

Lue lisää incognito-tilan käytöstä.