Sådan sørger Chrome Inkognito for at holde din internetaktivitet privat

Inkognitotilstand kan hjælpe med at holde din internetaktivitet privat, så andre, der bruger din enhed, ikke kan se din aktivitet.

Sådan fungerer inkognitotilstand

Når du åbner et nyt inkognitovindue, opretter du en ny inkognitosession. Alle de inkognitovinduer, du åbner herefter, er en del af den samme session. Du kan afslutte den pågældende inkognitosession ved at lukke alle åbne inkognitovinduer.

Når du er i inkognitotilstand, bliver intet af din browserhistorik og ingen af dine cookies og websitedata eller de oplysninger, der angives i formularer, gemt på din enhed. Det vil sige, at din aktivitet ikke vises i din Chrome-browserhistorik, og derfor kan andre, der bruger din enhed, ikke se din aktivitet. Websites ser dig som en ny bruger og ved ikke, hvem du er, så længe du ikke er logget ind.

Hvis du går på nettet i inkognitotilstand i Chrome, er du som standard ikke logget ind på nogen konti eller websites.

Din skole, din internetudbyder eller enhver software til forældrestyring kan muligvis se din aktivitet. Du kan tjekke, om din Chrome-browser er administreret.

Du kan vælge at blokere tredjepartscookies, når du åbner et nyt inkognitovindue. Få flere oplysninger om cookies.

Sådan beskytter inkognitotilstand dit privatliv

Hvad gør inkognitotilstand?

• Når du går på nettet i inkognitotilstand, gemmes dine aktivitetsdata ikke på din enhed eller på en Google-konto, du ikke er logget ind på.
    • Du kan f.eks. bruge inkognitotilstand til at købe en fødselsdagsgave online til et familiemedlem, der også bruger din enhed. Hvis du ikke logger ind på din Google-konto, vises din shoppingaktivitet ikke i din Chrome-browseraktivitet og gemmes ikke på din Google-konto.
  • Hver gang du lukker alle inkognitovinduer, kasserer Chrome alle de websitedata og cookies, der er tilknyttet den pågældende browsersession.
  • Chrome fortæller ikke websites, herunder Google, at du bruger nettet i inkognitotilstand.

Hvad gør inkognitotilstand ikke?

• Forhindrer dig i at fortælle et website, hvem du er. Hvis du logger ind på et website i inkognitotilstand, ved websitet, hvem du er, og det kan derefter registrere dine aktiviteter.
  • Forhindrer, at din aktivitet eller lokation er synlig for de websites, du besøger, og de tjenester, de bruger, din skole, din arbejdsgiver eller din internetudbyder.
  • Forhindrer, at de websites, du besøger, viser annoncer baseret på din aktivitet i en inkognitosession. Når du har lukket alle inkognitovinduer, kan websites ikke vise dig annoncer, som er baseret på den aktivitet, du foretog, da du ikke var logget ind, og sessionen var lukket.

Inkognitotilstand giver lokalt privatlivsbeskyttelse på din enhed, men påvirker ikke, hvordan Google indsamler data, når du bruger andre produkter og tjenester, som beskrevet i privatlivspolitikken.

Du bestemmer
  • Lukker alle inkognitovinduer og -faner, når du er færdig med at browse. Du afslutter en session, når du lukker alle inkognitovinduer, og derfor kasseres dine data ikke ved at lukke en enkelt fane. Hvis du ser et tal ud for inkognitoikonet på din computer eller nederst i browseren på din mobilenhed, har du mere end ét inkognitovindue eller én inkognitofane åben.
  • Du kan vælge at logge ind på en hvilken som helst konto, når du er i inkognitotilstand. Hvis du logger ind i en Google-tjeneste, f.eks. Gmail eller på et website, husker det pågældende website muligvis din aktivitet.
  • Slet eventuelle downloads og bogmærker, som du ikke ønsker, at din enhed skal huske. De filer, du downloader, og de bogmærker, du opretter, gemmes i alle tilstande.

Få flere oplysninger om, hvordan du bruger inkognitotilstand.