Je muziek, video's en meer bedienen

Je kunt muziek, video of andere content waarmee geluid wordt afgespeeld, bedienen in een Chrome-tabblad.

Muziek of geluid afspelen in verschillende Chrome-tabbladen

1. Open Chrome  op je computer.
  2. Speel in een tabblad muziek, een video of andere content met geluid af. Je kunt op dat tabblad blijven of naar een ander tabblad gaan.
  3. Als je het geluid wilt bedienen, klik je rechtsboven op Mediabediening Mediabediening
  4. Je kunt het afspelen onderbreken, naar het volgende nummer of de volgende video gaan, of klikken om terug te gaan naar het tabblad waar het nummer of de video wordt afgespeeld.

Tip: Je kunt naar een ander tabblad gaan zonder dat de afgespeelde media wordt onderbroken.

De standaard geluidsrechten wijzigen op je computer

Zo zorg je dat sites een geluid laten horen als je ze bezoekt:
  1. Open Chrome .
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen en dan Geluid.
  4. Selecteer de gewenste optie als standaardinstelling.

Een video bekijken in verschillende Chrome-tabbladen

Je kunt een video afspelen vanaf het ene tabblad in een kleiner venster boven de andere tabbladen die je bekijkt.

1. Open Chrome  op je computer.
  2. Speel een video af in een tabblad.
  3. Als je de video wilt bekijken terwijl je browst in andere tabbladen, klik je rechtsboven op Mediabediening Mediabediening en dan Scherm-in-scherm openen Scherm-in-scherm openen

Tip: Klik en sleep het videovenster om de positie ervan te wijzigen.

Media casten naar beschikbare apparaten

Belangrijk: Je ziet het cast-icoon alleen als er apparaten beschikbaar zijn.
  1. Open Chrome  op je computer.
  2. Speel in een tabblad muziek, een video of andere content met geluid af. Je kunt op dat tabblad blijven of naar een ander tabblad gaan.
  3. Als je de mediabediening wilt openen, klik je rechts van de adresbalk op Mediabediening Mediabediening
  4. Klik linksonder in de pop-up op Casten naar een apparaat.
  5. Selecteer het apparaat waarnaar je wilt casten.

Als je feedback over deze functie hebt, bekijk je meer informatie over hoe je feedback kunt sturen in Chrome. Als je feedback wilt geven over Google Cast, ga je naar chrome://cast-feedback.