Börja eller sluta skicka felrapporter automatiskt

Du kan tillåta att rapporter skickas till oss automatiskt i Chrome. Rapporterna hjälper oss att prioritera vad som bör åtgärdas och förbättras i programmet och kan till exempel innehålla information om i vilket sammanhang Chrome kraschar, hur mycket minne du använder och vissa personliga uppgifter.

Du kan när som helst tillåta att de här rapporterna skickas eller dra tillbaka tillståndet.

På en dator

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Synk och Googles tjänster under Personer.
  4. Aktivera eller inaktivera Bidra till att förbättra Chromes funktioner och prestanda under Andra Google-tjänster.

På en Chromebook

1. Välj klockan längst ned till höger.
  2. Välj Inställningar Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Aktivera eller inaktivera Skicka diagnostik- och användningsdata automatiskt till Google under Sekretess och säkerhet.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske det inte går att ändra den här inställningen. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Vad innehåller rapporterna?

Om Chrome kraschar kan vissa personliga uppgifter tas med i rapporten. Rapporterna innehåller följande:

• Information i minnet i samband med kraschen, vilket kan vara webbsidors innehåll, betalningsuppgifter och lösenord
  • Inställningarna i Chrome
  • Tillägg som du har installerat
  • Webbsidan du besökte när programmet kraschade
  • Enhetens operativsystem, tillverkare och modell
  • Det land där du använder Chrome.

Om du vill veta mer om vad vi gör med informationen i rapporterna läser du Chromes sekretesspolicy.