Börja eller sluta skicka felrapporter automatiskt

Du kan tillåta att rapporter skickas till oss automatiskt i Chrome. Rapporterna hjälper oss att prioritera vad som bör åtgärdas och förbättras i programmet och kan till exempel innehålla information om i vilket sammanhang Chrome kraschar eller hur mycket minne du brukar använda.

Du kan när som helst tillåta att de här rapporterna skickas eller dra tillbaka tillståndet.

På en dator

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Aktivera eller inaktivera Skicka användningsstatistik och felrapporter till Google automatiskt under Sekretess och säkerhet.

På en Chromebook

1. Klicka på kontobilden.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Aktivera eller inaktivera Skicka diagnostik- och användningsdata automatiskt till Google under Sekretess och säkerhet.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kanske det inte går att ändra den här inställningen. Kontakta administratören om du behöver mer hjälp.

Vad innehåller rapporterna?

Rapporterna brukar inte innehålla några personliga uppgifter om dig, men de kan innehålla följande:

• Inställningarna i Chrome.
  • Var du klickar.
  • Hur mycket minne som Chrome använder.
  • Webbsidor som du besökt där lösenordsfiske eller skadlig programvara förekommer.
  • Webbsidor som du besökt där du har talat in text.
  • Enhetens operativsystem, tillverkare och modell.
  • Om Chrome kraschar medan du använder programmet kan vissa personliga uppgifter tas med. Det beror på vad som hände när programmet kraschade.

Om du vill veta mer om vad vi gör med informationen i rapporterna läser du Chromes sekretesspolicy.