Het automatisch rapporteren van fouten en crashes starten of stoppen

Als je Chrome toestaat ons automatische rapporten te sturen, kunnen we beter prioriteiten stellen voor wat in Chrome moet worden gecorrigeerd en verbeterd. Deze rapporten kunnen informatie bevatten zoals wanneer Chrome crasht, hoeveel geheugen je gebruikt en bepaalde persoonlijke informatie.

Je kunt deze rapporten op elk gewenst moment toestaan of niet meer toestaan.

Computer

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Mensen' op Synchronisatie en Google-services.
  4. Schakel bij 'Andere Google-services' de optie Help de functies en prestaties van Chrome verbeteren in of uit.

Chromebook

1. Selecteer de tijd rechtsonder.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Schakel bij 'Privacy en beveiliging' de optie Automatisch diagnostische en gebruiksgegevens verzenden naar Google in of uit.

Opmerking: Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kunt u deze instelling mogelijk niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.

Wat deze rapporten bevatten

Als Chrome crasht, kan bepaalde persoonlijke informatie worden opgenomen in het rapport. Deze rapporten bevatten:

• Geheugeninhoud die verband houdt met de crash, zoals paginacontent, betalingsgegevens en wachtwoorden
  • Je Chrome-instellingen
  • Extensies die je hebt geïnstalleerd
  • De webpagina die je op het moment van de crash bezocht
  • Het besturingssysteem, de fabrikant en het model van je apparaat
  • Het land waar je Chrome gebruikt

Lees het privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat we doen met de informatie uit deze rapporten.