Het automatisch rapporteren van fouten en crashes starten of stoppen

Als u Chrome toestaat ons automatische rapporten toe te sturen, kunnen we beter prioriteiten stellen voor wat in Chrome moet worden gecorrigeerd en verbeterd. Deze rapporten kunnen zaken omvatten zoals wanneer Chrome crasht en hoeveel geheugen u gewoonlijk gebruikt.

U kunt deze rapporten op elk gewenst moment toestaan of niet meer toestaan.

Computer

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Schakel bij 'Privacy en beveiliging' de optie Automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google verzenden in of uit.

Chromebook

1. Selecteer de tijd in de rechterbenedenhoek.
  2. Klik op Instellingen Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Schakel bij 'Privacy en beveiliging' de optie Automatisch diagnostische en gebruiksgegevens verzenden naar Google in of uit.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je deze instelling mogelijk niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.

Wat deze rapporten bevatten

Deze rapporten bevatten meestal geen persoonlijke gegevens, maar kunnen wel het volgende bevatten:

• Uw Chrome-instellingen.
  • Items waarop u klikt.
  • Hoeveel geheugen wordt gebruikt door Chrome.
  • Door u bezochte webpagina's die phishing of malware bevatten.
  • Webpagina's die u bezoekt en waarop u tekst heeft ingevoerd via spraak.
  • Het besturingssysteem, de fabrikant en het model van uw apparaat.
  • Als Chrome crasht tijdens het gebruik, kunnen sommige persoonlijke gegevens worden opgenomen. Dit is afhankelijk van wat er gebeurde op het moment van de crash.

Lees het privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat we doen met de informatie uit deze rapporten.