Het automatisch rapporteren van fouten en crashes starten of stoppen

Als u Chrome toestaat ons automatische rapporten toe te sturen, kunnen we beter prioriteiten stellen voor wat in Chrome moet worden gecorrigeerd en verbeterd. Deze rapporten kunnen zaken omvatten zoals wanneer Chrome crasht en hoeveel geheugen u gewoonlijk gebruikt.

U kunt deze rapporten op elk gewenst moment toestaan of niet meer toestaan.

Computer

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Vink bij Privacy het selectievakje 'Automatisch gebruiksstatistieken en crashrapporten naar Google verzenden' aan of verwijder het vinkje.

Chromebook

Opmerking: Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kunt u deze instelling mogelijk niet wijzigen. Neem contact op met uw beheerder voor ondersteuning.
  1. Klik op uw accountafbeelding.
  2. Klik op 'Instellingen' Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Vink in het gedeelte 'Privacy' het selectievakje 'Automatisch diagnostische en gebruiksgegevens verzenden naar Google' aan of verwijder het vinkje.

Wat deze rapporten bevatten

Deze rapporten bevatten meestal geen persoonlijke gegevens, maar kunnen wel het volgende bevatten:

• Uw Chrome-instellingen
  • Items waarop u klikt
  • Hoeveel geheugen wordt gebruikt door Chrome
  • Door u bezochte webpagina's die phishing of malware bevatten
  • Webpagina's die u bezoekt en waarop u tekst heeft ingevoerd via spraak
  • Het besturingssysteem, de fabrikant en het model van uw apparaat. Als u tekst invoert via spraak, kan uw audiohardware worden opgenomen.
  • Als Chrome crasht tijdens het gebruik, kunnen sommige persoonlijke gegevens worden opgenomen. Dit is afhankelijk van wat er gebeurde op het moment van de crash.

Lees het privacybeleid van Chrome voor meer informatie over wat we doen met de informatie uit deze rapporten.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.