Importera bokmärken och inställningar från Chrome

Du kan byta webbläsare utan att bli av med inställningar och bokmärken till webbplatser du gillar. Beroende på vilken webbläsare du har använt kan inställningarna omfatta bland annat

• webbhistorik
  • startsida
  • bokmärken
  • standardsökmotorer
  • sparade lösenord.

Lägga till bokmärken i Chrome

Om du vill importera bokmärken från de flesta webbläsare, till exempel Firefox eller Safari, följer du webbläsarens anvisningar om att spara eller exportera bokmärken som en HTML-fil och sedan gör du följande:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Bokmärken och listor följt av Importera bokmärken och inställningar.
  3. Välj Välj fil.
  4. Välj en fil och välj Öppna följt av Klar.

Tips! Du kan importera lösenord från andra appar med Google Lösenordshantering i Chrome. Läs mer om hur du importerar lösenord med Chrome.

På Chromebook

Obs!

• Om du inte har några bokmärken i Chrome visas bokmärkena i bokmärkesfältet.
  • Om du redan har bokmärken i Chrome läggs bokmärkena i en ny mapp med namnet Importerat.
  1. Öppna Chrome.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Bokmärken och listor följt av Bokmärkeshanteraren.
  3. Klicka på Ordna uppe till vänster.
  4. Välj Importera HTML-fil med bokmärken på rullgardinsmenyn.
  5. Ladda upp den sparade HTML-filen.

Öppna bokmärkena

1. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Bokmärken och listor följt avBokmärkeshanteraren.
  2. Om du redan hade bokmärken i Chrome tittar du efter en ny mapp med namnet Övriga bokmärken.

Tips! Du kan även ordna, redigera och radera bokmärken i sidopanelen.

Var hamnar bokmärkena som importeras?

Om du inte hade några bokmärken i Chrome visas de importerade bokmärkena i bokmärkesfältet.

Om du redan har bokmärken i Chrome läggs de importerade bokmärkena till i mappen Övriga bokmärken längst till höger i bokmärkesfältet.

Läs mer om bokmärkesfältet.

Flytta eller exportera bokmärken till en annan webbläsare

Om du vill använda en annan webbläsare kan du flytta dina bokmärken i Chrome dit.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Bokmärken och listor följt av Bokmärkeshanteraren.
  3. Välj Mer Mer högst upp följt av Exportera bokmärken.

Bokmärkena exporteras som en HTML-fil. Importera bokmärkena i en annan webbläsare med hjälp av den här filen.