De grootte van tekst, afbeeldingen en video's aanpassen (in- en uitzoomen)

Je kunt de grootte van tekst, afbeeldingen en video's wijzigen voor één webpagina of voor alle webpagina's.

De standaardzoom voor de pagina instellen voor een specifieke site

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Kies de gewenste zoomopties naast 'Zoom':
    • Alles groter maken: Klik op Inzoomen Inzoomen.
    • Alles kleiner maken: Klik op Uitzoomen Uitzoomen.
    • De modus voor volledig scherm gebruiken: Klik op Volledig scherm Volledig scherm.

Je kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

• Alles groter maken:
    • Windows en Linux: Druk op Ctrl en +.
    • Mac: Druk op ⌘ en +.
    • Chrome OS: Druk op Ctrl en +.
  • Alles kleiner maken:
    • Windows en Linux: Druk op Ctrl en -.
    • Mac: Druk op ⌘ en -.
    • Chrome OS: Druk op Ctrl en -.
  • De modus voor volledig scherm gebruiken:
    • Windows en Linux: Druk op F11.
    • Mac: Druk op ⌘ + Ctrl + f.
    • Chrome OS: Druk bovenaan het toetsenbord op de toets voor volledig scherm Volledig scherm. Deze toets heet ook wel F4.

Zoomniveaus voor specifieke sites beheren

Zo reset je de zoomniveaus van bezochte sites die je hebt gewijzigd:
  1. Open Chrome .
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op Aanvullende contentinstellingen en dan Zoomniveaus.
  5. Klik op X om de instellingen voor het aanpassen van het formaat voor een specifieke site te verwijderen.

Paginazoom of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

Je kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. Je kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Belangrijk: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kun je de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Weergave.
  4. Breng de gewenste wijzigingen aan:
    • Alles wijzigen: Klik naast 'Zoomen op pagina' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
    • Lettergrootte wijzigen: Klik naast Lettergrootte op de pijl-omlaag Pijl-omlaag. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. Je kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.