De grootte van tekst, afbeeldingen en video's aanpassen (in- en uitzoomen)

Op uw computer kunt u de grootte van tekst, afbeeldingen en video's wijzigen voor één webpagina of voor alle webpagina's.

Als u de lettergrootte op een mobiel apparaat wilt wijzigen, updatet u de weergaveopties in de app Instellingen van uw apparaat.

In- of uitzoomen op de huidige pagina

Gebruik de zoomopties om alles op een webpagina groter of kleiner te maken.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Kies de gewenste zoomopties naast Zoom:
    • Alles groter maken: klik op Inzoomen Inzoomen.
    • Alles kleiner maken: klik op Uitzoomen Uitzoomen.
    • De modus voor volledig scherm gebruiken: klik op 'Volledig scherm' Volledig scherm.

U kunt ook in- of uitzoomen met de sneltoetsen:

• Alles groter maken:
    • Windows en Linux: druk op Ctrl en +.
    • Mac: druk op ⌘ en +.
    • Chrome OS: druk op Ctrl en +.
  • Alles kleiner maken:
    • Windows en Linux: druk op Ctrl en -.
    • Mac: druk op ⌘ en -.
    • Chrome OS: druk op Ctrl en -.
  • De modus voor volledig scherm gebruiken:
    • Windows en Linux: druk op F11.
    • Mac: druk op ⌘ + Ctrl + f.
    • Chrome OS: druk boven aan uw toetsenbord op de toets voor volledig scherm Volledig scherm. Deze toets heet ook wel F4.

Pagina- of lettergrootte instellen voor alle webpagina's

U kunt de grootte van alle items op bezochte webpagina's wijzigen, waaronder tekst, afbeeldingen en video's. U kunt ook alleen de lettergrootte wijzigen.

Opmerking: Op sommige websites kunnen browsers niet alleen de lettergrootte wijzigen. Voor die sites kunt u de lettergrootte niet aanpassen in Google Chrome.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan het scherm.
  4. Breng onder Webinhoud de gewenste wijzigingen aan:
    • Alles wijzigen: Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast 'Zoomen op pagina'. Selecteer vervolgens de gewenste zoomoptie.
    • Lettergrootte wijzigen: Klik op de pijl-omlaag Pijl-omlaag naast Lettergrootte. Selecteer vervolgens de gewenste lettergrootte. U kunt nog meer opties voor lettertypen wijzigen door op Lettertypen aanpassen te klikken.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.