Tekstin, kuvan ja videon koon muuttaminen (zoomaus)

Voit muuttaa tekstin, kuvien ja videoiden kokoa yhdellä tai kaikilla verkkosivuilla.

Sivun zoomauksen oletusasetuksen asettaminen tietylle sivustolle

Zoomausvalinnoilla saat verkkosivun kaiken sisällön näkymään suurempana tai pienempänä.

1. Avaa Chrome tietokoneellasi.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää.
  3. Valitse Lähennä-kohdasta haluamasi vaihtoehto:
    • Suurenna kaikki sisältö: Valitse Lähennä Lähennä.
    • Pienennä kaikki sisältö: Valitse Loitonna Loitonna.
    • Siirry koko näytön tilaan: Valitse Koko näyttö Koko näyttö

Voit myös lähentää tai loitontaa pikanäppäimillä:

• Suurenna kaikki sisältö:
    • Windows ja Linux: Paina Ctrl ja +.
    • Mac: Paina ⌘ ja +.
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl ja +.
  • Pienennä kaikki sisältö:
    • Windows ja Linux: Paina Ctrl ja +.
    • Mac: Paina ⌘ ja +.
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina Ctrl ja -.
  • Siirry koko näytön tilaan:
    • Windows ja Linux: Paina F11.
    • Mac: Paina ⌘ + Ctrl + f.
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Paina näppäimistön yläosassa olevaa koko näytön näppäintä Koko näyttö. Tätä näppäintä kutsutaan myös F4:ksi.

Zoomaustasot tietyillä sivustoilla

Jos haluat nollata sivustojen zoomaustasot yhdestä paikasta:
  1. Avaa Chrome .
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sittenAsetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja turvallisuus ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Lisäasetukset ja sitten Zoomaustasot.
  5. Jos haluat poistaa yksittäisen sivuston kokoasetukset, valitse X.

Kaikkien verkkosivujen sivu- tai kirjasinkoon määrittäminen

Voit muuttaa avaamiesi verkkosivujen kaiken sisällön, esim. tekstin, kuvien ja videoiden, kokoa. Voit myös muuttaa pelkkää fonttikokoa.

Huom. Kaikki sivustot eivät anna selaimen muokata tekstin kokoa. Näillä sivuilla Chrome ei voi muokata fonttikokoa.

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Ulkoasu.
  4. Tee haluamasi muutokset:
    • Muuta kaiken sisällön kokoa: Klikkaa Sivun zoomaus ‑kohdasta alanuolta Alanuoli. Valitse sitten haluamasi zoomausvaihtoehto.
    • Muuta fonttikokoa: Klikkaa Fonttikoko-kohdasta alanuolta Alanuoli. Valitse sitten haluamasi fonttikoko. Valitse Muokkaa kirjasimia, jos haluat nähdä lisää fonttivaihtoehtoja.