Progressive web-apps gebruiken

Een progressive web-app (PWA) is een app gemaakt voor het web die een functionaliteit biedt die vergelijkbaar is met een mobiele app. PWA's zijn snel en bieden veel van de functies die beschikbaar zijn op mobiele apparaten. Ze kunnen bijvoorbeeld offline werken en meldingen sturen.

Je kunt PWA's gebruiken voor snelle webfunctionaliteit op je computer of mobiele apparaat. Je kunt een PWA installeren voor snellere toegang en extra functionaliteit, zoals meer opslagruimte voor content die je offline kunt bekijken.

Tip: Hoewel PWA's zijn ontworpen om offline te werken, werken sommige mogelijk niet volledig zonder verbinding.

Een PWA installeren

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Ga naar een website met een PWA die je wilt installeren.
  3. Tik op Installeren.
  4. Volg de instructies op het scherm.

Een PWA verwijderen

1. Open Instellingen Instellingen vanuit de app-lade of het startscherm.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Alle apps bekijken.
  3. Zoek de PWA die je wilt verwijderen en tik op het pictogram.
  4. Tik op Verwijderen.

Updates voor app-namen accepteren of weigeren

Je krijgt app-updates van Google Chrome als de app de eigen naam onder het icoon op je scherm wil updaten.

Je kunt kiezen of je de update wilt accepteren of de app wilt verwijderen.

Belangrijk: Als een wijziging ingrijpend is, zoals een naamswijziging die lijkt op een andere app, kan het een schadelijke wijziging door de ontwikkelaar zijn. Verwijder de app als je denkt dat dit het geval is.

• De wijziging accepteren: Tik op OK.
  • De app verwijderen: Tik op App verwijderen en dan Verwijderen en dan OK.