Bruk progressive nettprogrammer

Et progressivt nettprogram (PWA – progressive web app) er en app som er utviklet for nettet og gir en opplevelse som ligner på en mobilapp. PWA-er er raske og har mange av funksjonene som er tilgjengelige på mobilenheter. De kan for eksempel fungere uten nett og sende varsler.

Du kan bruke PWA-er for å få en rask nettopplevelse på datamaskinen eller mobilenheten din. Du kan installere et PWA for å få raskere tilgang og ytterligere funksjonalitet, for eksempel mer lagringsplass til innhold som du kan bla gjennom uten nett.

Tips: Selv om PWA-er er laget for å fungere uten nett, kan det hende at noen av dem ikke fungerer ordentlig uten noen tilkobling.

Legg til på startskjermen

Du kan legge til en snarvei på startskjermen din til nettsteder du liker. PWA-funksjonen kan ha varierende virkemåte avhengig av nettstedet.

1. Åpne Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Gå til nettstedet du vil legge til.
  3. Trykk på Del øverst til høyre i adressefeltet.
  4. Finn og trykk på Legg til på startskjermen.
  5. Bekreft eller endre detaljene for nettstedet, og trykk på Legg til.

Tips:

• Hvis PWA-et er tilgjengelig, åpnes snarveien i appen.
  • Hvis PWA-et ikke er tilgjengelig, åpnes snarveien i standardnettleseren din.

Slett fra startskjermen

1. Gå til startskjermen på iPhone eller iPad.
  2. Finn snarveien du vil slette.
  3. Trykk og hold på snarveien.
  4. Trykk på Slett bokmerke.
Tips: Når du sletter en snarvei, har du ikke lenger tilgang til den samme ekstrafunksjonaliteten, og nettstedet kan fungere annerledes. Du kan gå tilbake til nettstedet for å legge det til igjen hvis du vil gjenopprette den gamle virkemåten.