Anpassa sidan Ny flik i Chrome

Beroende på vilken sökmotor du använder som standard är det möjligt att du kan styra vad som visas under sökrutan på sidan Ny flik.

På datorn kan du anpassa

• temat med en bild och färg
  • innehållet som visas.

Du kan anpassa sidan Ny flik genom att logga in på ditt Google-konto och använda Google som standardsökmotor.

Anpassa sidan Ny flik

När du öppnar en ny flik visas webbplatser du ofta besöker eller genvägar till webbplatser du har valt under sökrutan.

Så här byter du mellan genvägar eller webbplatser du besöker ofta:
  1. Öppna Chrome.
  2. Klicka på Anpassa Chrome nere till höger på sidan Ny flik.
  3. Välj Mina genvägar eller Mest besökta webbplatser under Genvägar.
  4. Om du vill dölja genvägar inaktiverar du Visa genvägar.
Så här tar du bort eller redigerar en webbplats:
  1. Håll muspekaren över ikonen.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger på ikonen.
  3. Välj Redigera genväg eller Ta bort.

Tips! Rekommenderade artiklar visas inte på startsidan på datorn.

Ändra webbläsartema

Lägga till en anpassad bakgrundsbild

Du kan välja mellan temakategorier och särskilda samlingar eller ladda upp en bild som du vill använda som bakgrund i Chrome.

1. Klicka på Anpassa Chrome nere till höger på sidan Ny flik.
    • Du kan även välja sidopanelen uppe till höger följt av Anpassa Chrome.
  2. Välj Ändra tema under Utseende.
  3. Du kan
    • välja ett tema från galleriet
    • välja Ladda upp en bild.

Chrome föreslår automatiskt en webbläsarfärg utifrån bilden du laddar upp eller temat du väljer. Om du inte gillar den föreslagna färgen kan du välja en annan färg under Utseende.

Om du vill återställa temat väljer du Återställ till standardversionen av Chrome längst ned på panelen.

Tips! Om du vill ändra bakgrunden varje dag klickar du på en samling och aktiverar Uppdatera dagligen.

Ändra färgen på webbläsaren

1. Klicka på Anpassa Chrome nere till höger på sidan Ny flik.
    • Du kan även välja sidopanelen uppe till höger följt av Anpassa Chrome
  2. Välj bland de tillgängliga alternativen under Utseende.
    • När du väljer ett tema föreslår Chrome färger som passar ihop.

Hantera mörkt läge i Chrome

1. Välj Anpassa Chrome nere till höger på sidan Ny flik.
    • Du kan även välja sidopanelen uppe till höger följt av Anpassa Chrome
  2. Under Utseende väljer du något av följande alternativ:
    • Ljust : Chrome får ett ljust tema.
    • Mörkt : Chrome får ett mörkt tema.
    • Enhet : Chrome följer enhetens tema.

Läs mer om mörkt läge och mörkt tema

Använda Chrome-kort på sidan Ny flik

Chrome väljer ut innehåll som kan intressera dig utifrån din aktivitet. Du måste vara inloggad på ditt Google-konto för att korten ska visas på sidan Ny flik. När du klickar på ett objekt på ett kort öppnas innehållet på samma flik.

Med Chrome-kort kan du

• visa dina kort
  • ta bort innehåll från ett kort eller aktivera och inaktivera ett kort
  • klicka igenom dina kort för att hitta anpassade webbplatser och innehåll.

Aktivera eller inaktivera kort

1. Klicka på Anpassa längst ned på sidan Ny flik.
  2. Klicka på Kort följt av Anpassa kort.
  3. Välj de kort du vill visa eller dölja.
Fortsätta surfa på sidan Ny flik

Webbläsarhistorik och sökningar i Chrome ordnas bland annat efter grupp.

Du kan enkelt fortsätta surfa genom att klicka på ett kort:

• Klicka på webbplatser från historiken på sidan Ny flik.
  • På sidan Ny flik kan du klicka på relaterade sökningar.

Öppna alla resultat

Öppna en ny grupp med flikar. Den innehåller din första sökning och relevanta webbsidor.

1. Öppna en ny flik eller ett nytt fönster i Chrome.
  2. Leta reda på kortet Fortsätt surfa mitt på skärmen.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Öppna alla i en ny flikgrupp.

Dölja ett specifikt kort

Ta bort en specifik sökning från sidan Ny flik tills du bestämmer dig för att söka efter den igen.

1. Öppna en ny flik eller ett nytt fönster i Chrome.
  2. Leta reda på kortet Fortsätt surfa mitt på skärmen.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Dölj [sökning].

Läs mer om att fortsätta surfa.

Komma igång med dina kundvagnar i Chrome
När du lägger varor i kundvagnen hos en återförsäljare men inte slutför köpet kan du få en länk till kundvagnen på sidan Ny flik.

Viktigt! Kundvagnarna visas i Chrome i 14 dagar eller tills du betalar.

Få rabatter på varor i dina kundvagnar

Ibland erbjuder återförsäljaren rabatt på varorna i kundvagnen. Så här tillåter du rabatterna:

1. När Google ber dig om tillåtelse klickar du på Få erbjudanden.
  2. Titta efter ett rabattmärke högst upp i en kundvagn.
  3. Öppna återförsäljarens webbplats genom att klicka på märket.
  4. Rabatten dras automatiskt av från köpet.
    • Om rabatten inte dras av automatiskt kopierar och klistrar du in rabattkoden manuellt.

Dölja specifika återförsäljare

1. Öppna en ny flik eller ett nytt fönster i Chrome.
  2. Leta reda på återförsäljaren som du vill dölja under genvägarna i mitten av skärmen.
  3. Klicka på Mer i det övre högra hörnet av den kundvagn du vill dölja.
  4. Välj ett alternativ:
    • Om du vill dölja butiken tills du ändrar innehållet i kundvagnen väljer du Dölj [återförsäljarens namn].
    • Om du vill dölja butiken permanent väljer du Visa inte [återförsäljarens namn].

Dölja dina kundvagnar

1. Öppna en ny flik eller ett nytt fönster i Chrome.
  2. Klicka på Mer högst upp till höger i Dina kundvagnar i mitten av skärmen.
  3. Välj ett alternativ:
    • Om du vill dölja dina kundvagnar tills du ändrar något väljer du Dölj dessa kundvagnar.
    • Om du vill inaktivera kundvagnarna väljer du Visa inte kundvagnar.
Använda prioritetskortet i Drive i Chrome

På vissa hanterade enheter skapas genvägar till Drive-filer som du kan behöva och läggs till automatiskt på sidan Ny flik i Chrome. Kortet Prioritet på Drive visas på sidan Ny flik av flera skäl. Filer kan till exempel prioriteras och visas om

• någon lämnar en ny kommentar på en fil
  • filen bifogas till nästa möte.

Tre filer i taget visas på kortet Prioritet på Drive. Kortet visas under webbgenvägarna.

Kortet Prioritet på Drive visas inte på datorn.

Dölja prioritetskortet i Drive på sidan Ny flik

1. Öppna Chrome.
  2. Öppna en ny flik om ingen flik visas automatiskt.
  3. Klicka på Mer Mer uppe till höger på kortet Prioritet på Drive.
  4. Välj ett alternativ:
    • Om du vill stänga Drive-kortet väljer du Dölj för tillfället.
    • Om du vill inaktivera Drive-kortet väljer du Visa aldrig Google Drive-filer.