Hantera artikelförslag

När du öppnar en ny flik kan det visas genvägar till webbplatser som du har besökt nyligen och förslag på artiklar i Förslag. Om du är inloggad och har aktiverat synkronisering i Chrome baseras artikelförslagen på din senaste webb- och appaktivitet.

Du kan hitta de senaste artiklarna i avsnittet Följer på en Android-enhet eller iPhone och iPad genom att följa webbplatser manuellt. Läs mer om hur du använder flikar i Chrome.

När du är inloggad och har synkroniserat med Chrome kan du få artikelförslag utifrån dina inställningar och intressen. Om du anger att du inte är intresserad av ett ämne eller en utgivare får du inte fler förslag inom det ämnet eller från den utgivaren.

Förslagen baseras även på dina tidigare interaktioner med rekommenderade artiklar, som vilka du klickade på eller scrollade förbi.

Dina inställningar sparas i Google-kontot så att du ska få bättre förslag i framtiden. Läs mer om Webb- och appaktivitet.

Hantera innehåll i Förslag

Du kan hantera vilken aktivitet som används för att anpassa Förslag:
  • Sluta få förslag utifrån ny aktivitet:
    1. Tryck på Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Aktivitet.
    2. Tryck på menyn Meny till vänster följt av Aktivitetsinställningar.
    3. Inaktivera Webb- och appaktivitet.
  • Radera efter artikel: Du kan granska och radera aktivitetsflödet i Förslag i Min aktivitet.
  • Hämta de senaste artiklarna: Dra nedåt från skärmens överkant i flödet i Förslag för att uppdatera och se det uppdaterade innehållet.
Aktivera eller inaktivera artiklar i Förslag
  1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Inställningar bredvid Förslag följt av Inaktivera eller Aktivera.
Hantera intressen i förhållande till artikelförslag

Viktigt! Du måste vara inloggad och ha aktiverat synkronisering i Chrome för att använda de här funktionerna.

• Om du vill hantera intressen i förhållande till alla artikelförslag trycker du på Inställningar följt av Hantera följt av Intressen.
  • Om du vill ge Chrome mer information om dina intressen trycker du på Mer Ordna bredvid en artikel i Förslag följt av Jag är inte intresserad av [ämne] eller Visa inte innehåll från [utgivare].
Hantera specifika artiklar

Så här tar du bort en artikel:

1. Tryck på Mer Mer nere till höger i artikeln.
  2. Tryck på Dölj detta .

Så här sparar du en artikel som du vill läsa senare:

1. Tryck länge på artikeln eller tryck på Mer Mer.
  2. Tryck på Lägg till i läslistan .

Så här öppnar du en artikel på en ny flik:

1. Tryck länge på artikeln eller tryck på Mer Mer.
  2. Tryck på Öppna i ny flik.

Så här förhandsgranskar du en artikel:

1. Tryck länge på artikeln.
  2. Tryck på förhandsgranskningen av artikeln om du vill öppna den.

Så här inaktiverar du förhandsgranskning av länkar:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar Inställningar.
  3. Leta reda på och välj Innehållsinställningar.
  4. Inaktivera Visa förhandsgranskning av länkar.
Dölja eller visa artiklar på ett annat språk

Så här döljer du artiklar på ett annat språk:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en ny flik och leta reda på Förslag.
  3. Tryck på Mer Mer nere till höger på en artikel följt av Visa inte artiklar på [språk].
    • För att få de uppdaterade artiklarna drar du nedåt för att uppdatera.

Tips! Den här funktionen är kanske inte tillgänglig för alla artiklar.

Så här visar du artiklar på ett annat språk:

1. Öppna Chrome Chrome på en iPhone eller iPad.
  2. Öppna en ny flik och leta reda på Förslag.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar bredvid Förslag följt av Hantera följt av Dold.
  4. Sluta dölja språket du vill få tillbaka under TYPER AV INFORMATION.
Följa och sluta följa webbplatserna i avsnittet Följer

Så här följer du en webbplats:

1. Navigera till den webbplats du vill följa.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Följ.

Så här slutar du följa en webbplats:

1. Öppna webbplatsen du inte längre vill följa.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Sluta följa.

Så här visar och hanterar du webbplatser du följer på ett och samma ställe:

1. Tryck på Mer Mer bredvid fliken Följer följt av Hantera följt av Följer.
  2. Du slutar följa en webbplats genom att svepa åt höger eller trycka länge.