Voorgestelde artikelen beheren

Als je een nieuw tabblad opent, zie je misschien snelkoppelingen naar sites die je recent hebt bezocht en voorgestelde Discover-artikelen. Als je bent ingelogd bij Chrome, worden voorgestelde artikelen gebaseerd op je recente Web- en app-activiteit. Je kunt sites ook handmatig volgen om de nieuwste artikelen te zien in het gedeelte Je volgt op je Android- of iOS-apparaat.

Meer informatie over het gebruik van tabbladen in Chrome

Als je op je iPhone of iPad bent ingelogd bij Chrome, worden je voorgestelde artikelen gebaseerd op je gebruik van de Discover-artikelen en je recente Web- en app-activiteit.

Meer informatie over Web- en appactiviteit

Je Discover-content beheren

Als je bij Chrome bent ingelogd, kun je op basis van je voorkeuren en interesses suggesties krijgen voor artikelen. Als je bijvoorbeeld voor een onderwerp of uitgever aangeeft dat je niet bent geïnteresseerd, krijg je geen suggesties meer van dat onderwerp of die uitgever. Suggesties zijn ook gebaseerd op je interactie met de voorgestelde artikelen (als je er bijvoorbeeld op tikt of erlangs scrollt). Je voorkeuren worden opgeslagen in je Google-account, zodat je in de toekomst betere suggesties kunt krijgen.

Je kunt de interacties die zijn opgeslagen in je Google-account, beheren via Mijn activiteit.

Je kunt de activiteit beheren die wordt gebruikt om je suggesties in Discover te personaliseren:
  • Suggesties op basis van nieuwe activiteit stoppen: Tik naast Discover op Instellingen  en dan Activiteit beheren. Onderbreek Web- en app-activiteit.
  • Activiteitsinformatie voor Discover verwijderen
  • De nieuwste artikelen bekijken: Swipe omlaag in je Discover-feed bovenaan het scherm om de geüpdatete content te bekijken.

Interesses voor voorgestelde artikelen beheren

Belangrijk: Je moet zijn ingelogd bij Chrome om deze functies te gebruiken.

• Als je interesses voor al je voorgestelde artikelen wilt beheren, tik je op Instellingen  en dan Interesses beheren.
  • Als je Chrome je interesses wilt laten weten, tik je op het artikel en houd je dit vast. Je kunt ook tikken op Meer Meer en dan Niet geïnteresseerd in [onderwerp] of Geen artikelen van [uitgever] weergeven.

Artikelen in Discover in- of uitschakelen

Als je een nieuw tabblad opent, kun je scrollen om voorgestelde content zoals artikelen en ongelezen items in je leeslijst te vinden. Als je bent ingelogd bij Chrome, worden suggesties gebaseerd op je Web- en app-activiteit

Voorgestelde artikelen van Discover uitschakelen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Selecteer Instellingen  naast Discover.
  3. Selecteer Uitschakelen of Inschakelen.

Specifieke artikelen beheren

Zo verwijder je een artikel:

1. Tik op het artikel en houd dit vast of tik rechtsonder in het artikel op Meer Meer.
  2. Tik op Deze content verbergen .

Zo sla je een artikel op om offline te lezen:

1. Tik op het artikel en houd dit vast of tik op Meer Meer.
  2. Tik op Later lezen.

Zo open je een artikel in een nieuw tabblad:

1. Tik op het artikel en houd dit vast of tik op Meer Meer.
  2. Tik op Openen in een nieuw tabblad.

Zo bekijk je een voorbeeld van een artikel:

1. Tik op het artikel en houd dit vast.
  2. Tik op het artikelvoorbeeld om het artikel te openen.

Zo zet je linkvoorbeelden uit:

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen .
  3. Zoek Contentinstellingen en tik erop.
  4. Zet Linkvoorbeelden bekijken uit.