Een bestand downloaden

Als u een bestand of afbeelding wilt opslaan op uw computer of apparaat, downloadt u het bestand of de afbeelding. Het bestand wordt opgeslagen op uw standaardlocatie voor downloads.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de webpagina waar je het bestand wilt downloaden.
  3. Sla het bestand op:
    • De meeste bestanden: Klik op de downloadlink. Of klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Opslaan als.
    • Afbeeldingen: Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Afbeelding opslaan als.
    • Video's: Plaats de muisaanwijzer op de video. Klik op Downloaden Downloaden. Als je deze actie niet kunt uitvoeren, heeft de eigenaar of de hostsite van de video downloads geblokkeerd.
    • Pdf's: Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Link opslaan als.
    • Webpagina's: Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Meer hulpprogramma's en dan Pagina opslaan als.
  4. Kies waar je het bestand wilt opslaan als dit wordt gevraagd en klik op Opslaan.
    • Uitvoerbare bestanden (.exe, .dll, .bat): Als je het bestand vertrouwt, bevestig je dit door op Opslaan te klikken. Als je niet zeker weet of de content van de download veilig is, klik je op Niet opslaan.
  5. Als de download is voltooid, zie je deze onderaan het Chrome-venster. Klik op de bestandsnaam om het bestand te openen.

Als je een bestand op je computer wilt zoeken, klik je naast de bestandsnaam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Weergeven in map of Meer 더보기 en dan Toon in Finder. De bestanden die je hebt gedownload, worden ook op de pagina 'Downloads' vermeld.

Meer informatie over het oplossen van fouten met bestandsdownloads.

Een download onderbreken of annuleren

1. Ga onderaan het scherm naar het bestand waarvoor je het downloaden wilt onderbreken of annuleren.
  2. Klik naast de bestandsnaam onderaan het scherm op de pijl-omlaag Pijl-omlaag of Meer 더보기.
  3. Klik op Onderbreken, Hervatten of Annuleren.

Een lijst met gedownloade bestanden bekijken

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als je een bestand wilt openen, klik je op de bestandsnaam. Het bestand wordt op je computer geopend in de standaard-app voor het bestandstype.
    • Als je een download uit je geschiedenis wilt verwijderen, klik je rechts van het bestand op Verwijderen Verwijderen. Het bestand wordt verwijderd van de pagina 'Downloads' in Chrome, niet van je computer.

Downloadlocaties wijzigen

Je kunt op je computer een locatie selecteren waar downloads standaard worden opgeslagen of voor elke download een specifieke locatie selecteren.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Pas je downloadinstellingen aan in het gedeelte 'Downloads':
    • Als je de standaard downloadlocatie wilt aanpassen, klik je op Wijzigen en selecteer je waar je de bestanden wilt opslaan.
    • Als je liever een specifieke locatie voor elke download wilt selecteren, vink je het selectievakje naast 'Voorafgaand aan een download vragen waar een bestand moet worden opgeslagen' aan.

Standaard downloadlocaties

Als je de standaard downloadlocatie niet hebt gewijzigd, worden bestanden door Google Chrome gedownload naar de volgende locaties:

• Windows 10, 8, 7 en Vista: \Users\<username>\Downloads
  • Mac: /Users/<username>/Downloads
  • Linux: /home/<username>/Downloads