Een bestand downloaden

Als u een bestand of afbeelding wilt opslaan op uw computer of apparaat, downloadt u het bestand of de afbeelding. Het bestand wordt opgeslagen op uw standaardlocatie voor downloads.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de webpagina waar u een bestand wilt downloaden.
  3. Tik op het bestand dat u wilt downloaden en houd dit vast. Tik vervolgens op Link downloaden of Afbeelding downloaden.
    • Voor sommige video- en audiobestanden tikt u op Downloaden Downloaden.

Als u alle bestanden wilt bekijken die u naar uw apparaat heeft gedownload, opent u de app Downloads. Meer informatie over het beheren van gedownloade bestanden.

Als u een app wilt downloaden, bekijkt u hoe u apps kunt zoeken en downloaden op Google Play.

Een download onderbreken of annuleren

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als de adresbalk onderaan staat, veegt u omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  3. Tik naast het bestand dat wordt gedownload op Pauze Onderbreken of Annuleren Annuleren.

Gedownloade bestanden delen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Downloads.
  • Als de adresbalk onderaan staat, veegt u omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  • 3. Als u een bestand wilt delen, tikt u op Meer Meer en dan Delen. Als u meer dan één bestand wilt delen, blijft u de bestanden aanraken die u wilt delen en tikt u vervolgens op Delen Delen.

Gedownloade bestanden verwijderen

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Downloads.
  • Als de adresbalk onderaan staat, veegt u omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  1. Als u een bestand wilt verwijderen, tikt u op Meer Meer en dan Verwijderen.
  • Als u meer dan één bestand wilt verwijderen, blijft u de bestanden aanraken die u wilt verwijderen en tikt u vervolgens op Verwijderen Verwijderen.