Een bestand downloaden

Als u een bestand of afbeelding wilt opslaan op uw computer of apparaat, downloadt u het bestand of de afbeelding. Het bestand wordt opgeslagen op uw standaardlocatie voor downloads.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Ga naar de webpagina waar je een bestand wilt downloaden.
  3. Tik op het bestand dat je wilt downloaden en houd dit vast. Tik daarna op Link downloaden of Afbeelding downloaden.
    • Voor sommige video- en audiobestanden tik je op Downloaden Downloaden.

Als je alle bestanden wilt zien die je naar je apparaat hebt gedownload, open je de app Downloads. Bekijk meer informatie over het beheren van gedownloade bestanden.

Als je een app wilt downloaden, bekijk je hoe je apps kunt zoeken en downloaden op Google Play.

Een download onderbreken of annuleren

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als je adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  3. Tik naast het bestand dat wordt gedownload op Onderbreken Onderbreken of Annuleren Annuleren.

Gedownloade bestanden delen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als je adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  3. Als je een bestand wilt delen, tik je op Meer Meer en dan Delen. Als je meer dan één bestand wilt delen, tik je op de bestanden die je wilt delen en houd je deze vast. Tik daarna op Delen Delen.

Gedownloade bestanden verwijderen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als je adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  3. Als je een bestand wilt verwijderen, tik je op Meer Meer en dan Verwijderen.
    • Als je meer dan één bestand wilt verwijderen, tik je op de bestanden die je wilt verwijderen en houd je deze vast. Tik daarna op Verwijderen Verwijderen.

De naam van gedownloade bestanden wijzigen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als je adresbalk onderaan staat, veeg je omhoog op de adresbalk. Tik op Downloads Downloaden.
  3. Als je de naam van een bestand wilt wijzigen, tik je op Meer Meer en dan Naam wijzigen.
  4. Geef de nieuwe bestandsnaam op.