Een bestand downloaden

Als u een bestand of afbeelding wilt opslaan op uw computer of apparaat, downloadt u het bestand of de afbeelding. Het bestand wordt opgeslagen op uw standaardlocatie voor downloads.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Ga naar de webpagina waar u het bestand wilt downloaden.
  3. Sla het bestand op:
    • De meeste bestanden: Klik op de downloadlink. Of klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Opslaan als.
    • Afbeeldingen: Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Afbeelding opslaan als.
    • Video's: Plaats de muisaanwijzer op de video. Klik op Downloaden Downloaden. Als u deze actie niet kunt uitvoeren, heeft de eigenaar of de hostsite van de video downloads geblokkeerd.
    • Pdf's: Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Link opslaan als.
    • Webpagina's: Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Meer hulpprogramma's en vervolgens Pagina opslaan als.
  4. Kies waar u het bestand wilt opslaan als dit wordt gevraagd en klik op Opslaan.
    • Uitvoerbare bestanden (.exe, .dll, .bat): Als u het bestand vertrouwt, bevestigt u dit door op Opslaan te klikken. Als u niet zeker weet of de content van de download veilig is, klikt u op Niet opslaan.
  5. Wanneer het downloaden is voltooid, ziet u het onderaan het Chrome-venster. Klik op de bestandsnaam om het bestand te openen.

Als u een bestand op uw computer wilt zoeken, klikt u naast de bestandsnaam op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en vervolgens Weergeven in map. De bestanden die u heeft gedownload, worden ook op de pagina Downloads vermeld.

Een download onderbreken of annuleren

1. Ga onderaan het scherm naar het bestand waarvoor u het downloaden wilt onderbreken of annuleren.
  2. Klik naast de bestandsnaam onderaan het scherm op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  3. Klik op Onderbreken, Hervatten of Annuleren.

Een lijst met gedownloade bestanden bekijken

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Downloads.
    • Als u een bestand wilt openen, klikt u op de bestandsnaam. Het bestand wordt op uw computer geopend in de standaard-app voor het bestandstype.
    • Als u een download uit uw geschiedenis wilt verwijderen, klikt u rechts van het bestand op Verwijderen Intrekken. Het bestand wordt verwijderd van de pagina Downloads in Chrome, niet van uw computer.

Downloadlocaties wijzigen

U kunt op uw computer een locatie selecteren waar downloads standaard worden opgeslagen of voor elke download een specifieke locatie selecteren.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Pas uw downloadinstellingen aan in het gedeelte Downloads:
    • Als u de standaarddownloadlocatie wilt aanpassen, klikt u op Wijzigen en selecteert u waar u uw bestanden wilt opslaan.
    • Als u liever een specifieke locatie voor elke download wilt selecteren, vinkt u het selectievakje naast 'Voorafgaand aan een download vragen waar een bestand moet worden opgeslagen' aan.

Standaarddownloadlocaties

Als u uw standaarddownloadlocatie niet heeft gewijzigd, worden bestanden door Google Chrome gedownload naar de volgende locaties:

• Windows 10, 8, 7 en Vista: \Users\<gebruikersnaam>\Downloads
  • Mac: /Users/<gebruikersnaam>/Downloads
  • Linux: /home/<gebruikersnaam>/Downloads

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.