Een bestand downloaden

Als je een bestand of afbeelding wilt opslaan op je computer of apparaat, download je het bestand of de afbeelding. Het bestand wordt opgeslagen op je standaard downloadlocatie.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Ga naar de site waar je het bestand wilt downloaden.
  3. Sla het bestand op:
    • De meeste bestanden: Klik op de downloadlink. Je kunt ook met de rechtermuisknop op het bestand klikken en Opslaan als kiezen.
    • Afbeeldingen: Klik met de rechtermuisknop op de afbeelding en kies Afbeelding opslaan als.
    • Video's: Plaats de muisaanwijzer op de video. Klik op Downloaden . Als je deze actie niet kunt uitvoeren, heeft de eigenaar of de hostsite van de video downloads geblokkeerd.
    • Pdf's: Klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies Link opslaan als.
    • Webpagina's: Klik rechtsboven op MeerMeer en dan Meer hulpprogramma's en dan Pagina opslaan als.
  4. Kies waar je het bestand wilt opslaan als dit wordt gevraagd en klik op Opslaan.
    • Uitvoerbare bestanden (.exe, .dll, .bat): Als je het bestand vertrouwt, klik je op Opslaan. Als je niet zeker weet of de content van de download veilig is, klik je op Niet opslaan.
  5. Als je een download start, zie je rechtsboven naast de adresbalk het icoon Bezig met downloaden . Nadat de download is afgerond, wordt de downloadlade geopend.
  6. Klik op Nieuw openen om het bestand te openen.
    • Je kunt ook op het bestand klikken om het te openen.
Tips:
  • Als je extra acties wilt bekijken, zoals Weergeven in map , plaats je de muisaanwijzer op de bestandsnaam.
  • Als je een bestand downloadt, of als je onlangs een bestand hebt gedownload, zie je de downloadlade . Onlangs gedownloade bestanden staan rechts van de adresbalk.
  • Om alle downloads te bekijken als de Downloadlade niet rechts van de adresbalk staat, klik je op Meer en dan Downloads.
  • Je kunt een gedownload bestand naar een andere map, een ander programma of een andere website slepen. Als je een gedownload bestand wilt verplaatsen, klik je in het Downloadvak  op het bestand en sleep je het naar de doellocatie.

Ontdek hoe je fouten met bestandsdownloads oplost.

De standaard downloadrechten wijzigen
Je kunt toestaan dat sites die je bezoekt, gerelateerde bestanden downloaden.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op Aanvullende rechten en dan Automatische downloads.
  5. Kies de gewenste optie als standaardinstelling.
Een download onderbreken of annuleren
  1. Zoek rechtsboven het bestand waarvan je het downloaden wilt onderbreken of annuleren.
  2. Plaats de cursor op de bestandsnaam.
  3. Klik op Onderbreken , Hervatten , of Annuleren.
Een lijst met gedownloade bestanden bekijken
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Downloads.
    • Als je een bestand wilt openen, klik je op de bestandsnaam. Het bestand wordt op je computer geopend in de standaard-app voor het bestandstype.
    • Als je een download uit je geschiedenis wilt verwijderen, klik je rechts van het bestand op Verwijderen Verwijderen. Het bestand wordt verwijderd van de pagina Downloads in Chrome, niet van je computer.
Standaard downloadrechten voor pdf's wijzigen
Je kunt kiezen of pdf's worden gedownload of geopend in Chrome als je naar een site gaat.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik op Aanvullende contentinstellingen en dan Pdf-documenten.
  5. Kies de gewenste optie als standaardinstelling.
Een bewerkte pdf downloaden

Je kunt een pdf online bewerken en daarna de bewerkte versie opslaan op je computer.

1. Ga naar een online pdf-formulier.
  2. Vul het pdf-formulier in.
  3. Selecteer Downloaden en dan Bewerkt.

Tip: Je kunt de bewerkte pdf die je hebt opgeslagen openen en verder bewerken.

Downloadlocaties wijzigen

Je kunt op je computer een locatie selecteren waar downloads standaard worden opgeslagen of voor elke download een specifieke locatie selecteren.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen en dan Downloads.
  3. Pas je downloadinstellingen aan:
    • Als je de standaard downloadlocatie wilt aanpassen, klik je op Wijzigen en selecteer je waar je de bestanden wilt opslaan.
    • Als je liever een specifieke locatie voor elke download wilt kiezen, zet je Voor het downlaoden vragen waar elk bestand moet worden opgeslagen aan.
Standaard downloadlocaties

Als je de standaard downloadlocatie niet hebt gewijzigd, worden bestanden door Google Chrome gedownload naar de volgende locaties:

• Windows 10 en hoger: \Users\<username>\Downloads
  • Mac: /Users/<username>/Downloads
  • Linux: /home/<username>/Downloads