De bladwijzerbalk gebruiken

Als u Chrome op een computer gebruikt, kunt u uw bladwijzers laten weergeven in een balk boven aan elke webpagina. U kunt ook op elk gewenst moment items aan de bladwijzerbalk toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen.

De bladwijzerbalk weergeven of verbergen

U kunt de bladwijzerbalk als volgt in- of uitschakelen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Menu Menu.
  3. Selecteer Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbalk weergeven.

U kunt ook een sneltoets gebruiken:

• Windows, Linux en Chrome OS: druk op Ctrl + Shift + b.
  • Mac: druk op ⌘ + Shift + b.

De bladwijzerbalk organiseren

U kunt kiezen welke items in de bladwijzerbalk worden weergegeven.

Meer bladwijzers aan de balk toevoegen

Eer passen meer items op de bladwijzerbalk wanneer u de labels korter maakt. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Mac) op een bladwijzer met een lange naam in de bladwijzerbalk bovenaan.
  3. Selecteer Bewerken.
  4. Voer in het veld Naam een kortere naam in. Of verwijder de naam volledig zodat er alleen een favicon op de balk wordt weergegeven.
  5. Klik op Opslaan.
Bladwijzers opnieuw ordenen

Als u een item op de bladwijzerbalk wilt verplaatsen, klikt u erop en sleept u het naar een nieuwe positie.

Een verborgen bladwijzer naar de balk verplaatsen

U kunt een verborgen bladwijzer naar de bladwijzerbalk slepen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Open de map 'Andere bladwijzers' of klik op 'Overloop' Overflow aan het uiteinde van de bladwijzerbalk in de rechterbovenhoek.
  3. Sleep het item naar de bladwijzerbalk.

Opmerking: De map 'Andere bladwijzers' kan niet worden verwijderd. Als de map leeg is, wordt deze echter niet weergegeven. Zelfs als de map verborgen is, kunt u er nog steeds bladwijzers aan toevoegen met behulp van Bladwijzerbeheer.

Een bladwijzer van de balk verwijderen

U kunt een bladwijzer als volgt permanent verwijderen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Mac) op de bladwijzer in de bladwijzerbalk bovenaan.
  3. Selecteer Verwijderen.

Als u meer dan één bladwijzer tegelijk wilt verwijderen, gebruikt u Bladwijzerbeheer.

Problemen oplossen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over de bladwijzerbalk. Klik op een vraag voor een stapsgewijze probleemoplossing.

Ik heb per ongeluk een bladwijzer van de balk verwijderd. Kan ik deze nog terughalen?

Wanneer een bladwijzer wordt verwijderd, is deze helaas voor altijd verdwenen.

Waar zijn mijn Favorieten?

Wat in sommige browsers, zoals Internet Explorer of Safari, 'Favorieten' wordt genoemd, heten in Chrome 'bladwijzers'. Behalve op de bladwijzerbalk worden ze ook nog op twee andere plaatsen opgeslagen:

• Het menu Bladwijzers: Menu Menu en vervolgens Bladwijzers
  • Bladwijzerbeheer: Menu Menu en vervolgens Bladwijzers en vervolgens Bladwijzerbeheer

Meer informatie over het importeren van bladwijzers of favorieten vanuit andere browsers.

Hoe kan ik het pictogram Apps van de balk verwijderen?

Het pictogram Apps Chrome App Launcher wordt standaard weergegeven op de bladwijzerbalk. Dit is een snelkoppeling die u naar de apps brengt die u in Chrome heeft geïnstalleerd. U kunt dit pictogram verwijderen:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Mac) op de bladwijzerbalk bovenaan.
  3. Maak de selectie Snelkoppeling voor apps weergeven ongedaan.

Als u de snelkoppeling Apps wilt terughalen, selecteert u Snelkoppeling voor apps weergeven opnieuw.

Bladwijzers op mobiele apparaten

De bladwijzerbalk is niet beschikbaar in Chrome voor Android-apparaten, iPhones of iPads. U kunt uw bladwijzers echter nog steeds beheren in Chrome op een mobiel apparaat.

U kunt uw bladwijzers ook tussen apparaten synchroniseren door in te loggen op Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.