De bladwijzerbalk gebruiken

Als u Chrome op een computer gebruikt, kunt u uw bladwijzers laten weergeven in een balk boven aan elke webpagina. U kunt ook op elk gewenst moment items aan de bladwijzerbalk toevoegen, verwijderen en opnieuw ordenen.

De bladwijzerbalk weergeven of verbergen

U kunt de bladwijzerbalk als volgt in- of uitschakelen:

1. Klik in de rechterbovenhoek van het browservenster op het Chrome-menu Chrome menu.
  2. Selecteer Bladwijzers > Bladwijzerbalk weergeven.

U kunt ook de sneltoetsen Ctrl+Shift+B (Windows en Chrome OS) en ⌘-Shift-B (Mac) gebruiken.

De bladwijzerbalk organiseren

U kunt kiezen welke items in de bladwijzerbalk worden weergegeven.

Meer bladwijzers aan de balk toevoegen

Eer passen meer items op de bladwijzerbalk wanneer u de labels korter maakt. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Mac) op de bladwijzer die u wilt bewerken.
  2. Selecteer Bewerken.
  3. Voer in het veld 'Naam' een kortere naam in. Of verwijder de naam volledig zodat er alleen een favicon op de balk wordt weergegeven.
  4. Klik op Opslaan.
Bladwijzers opnieuw ordenen

Als u een item op de bladwijzerbalk wilt verplaatsen, klikt u erop en sleept u het naar een nieuwe positie.

Een verborgen bladwijzer naar de balk verplaatsen

U kunt een verborgen bladwijzer naar de bladwijzerbalk slepen. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Open de map 'Andere bladwijzers' aan het eind van de balk of in het overloopgebied Overflow .
  2. Sleep het item naar de bladwijzerbalk.

Opmerking: De map 'Andere bladwijzers' kan niet worden verwijderd. Als de map leeg is, wordt deze echter niet weergegeven. Zelfs als de map verborgen is, kunt u er nog steeds bladwijzers aan toevoegen met behulp van Bladwijzerbeheer.

Een bladwijzer van de balk verwijderen

U kunt een bladwijzer als volgt permanent verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Mac) op de bladwijzer.
  2. Selecteer Verwijderen.

Als u meer dan een bladwijzer tegelijk wilt verwijderen, gebruikt u 'Bladwijzerbeheer'.

Problemen oplossen

Hier volgen enkele veelgestelde vragen over de bladwijzerbalk. Klik op een vraag voor een stapsgewijze probleemoplossing.

Ik heb per ongeluk een bladwijzer van de balk verwijderd. Kan ik hem nog terughalen?

Helaas, wanneer een bladwijzer wordt verwijderd, is deze voor altijd verdwenen.

Waar zijn mijn Favorieten?

Wat in sommige browsers, zoals Internet Explorer of Safari, 'Favorieten' wordt genoemd, heten in Chrome 'bladwijzers'. Behalve op de bladwijzerbalk worden ze ook nog op twee andere plaatsen opgeslagen:

• Het bladwijzermenu: Chrome-menu Chrome menu > Bladwijzers

• Bladwijzerbeheer: Chrome-menu Chrome menu > Bladwijzers > Bladwijzerbeheer

Meer informatie over het importeren van bladwijzers of favorieten vanuit andere browsers.

Hoe kan ik het pictogram 'Apps' van de balk verwijderen?

Standaard wordt op de bladwijzerbalk het pictogram 'Apps' chrome app launcher weergegeven. Dit is een snelkoppeling die u naar de apps brengt die u in Chrome heeft geïnstalleerd. U kunt het pictogram als volgt verwijderen:

1. Klik met de rechtermuisknop (Windows) of Control-klik (Mac) op de bladwijzerbalk.
  2. Maak de selectie Snelkoppeling voor apps weergeven ongedaan.

Als u de snelkoppeling 'Apps' opnieuw wilt weergeven, volgt u eenvoudig de bovenstaande stappen en selecteert u Snelkoppeling voor apps weergeven opnieuw.

Bladwijzers op mobiele apparaten

De bladwijzerbalk is niet beschikbaar in Chrome voor Android- of iOS-apps. Er zijn echter ook nog andere manieren om uw bladwijzers te beheren in Chrome op een mobiel apparaat.

U kunt uw bladwijzers ook tussen apparaten synchroniseren door in te loggen op Chrome.