Skapa genvägar till appar och webbplatser

Du kan skapa genvägar till dina favoriter bland webbplatser och webbappar så att du kan öppna dem snabbare. Du kan lägga genvägarna på skrivbordet eller i menyer.

Obs! Genvägar finns bara för Google Chrome i Windows och Linux.

Skapa genvägar för appar som installerats från Chrome Web Store

1. Öppna en ny flik genom att klicka på symbolen Ny flik ny flik högst upp i webbläsarfönstret.
  2. Klicka på bokmärket Appar i bokmärkesfältet.
  3. Högerklicka på den app som du vill skapa en genväg för.
  4. Välj Skapa genvägar.
  5. Välj var du vill att genvägar ska visas på din dator.
  6. Klicka på Skapa.

Skapa genvägar till webbplatser och andra appar

Du kan skapa genvägar på skrivbordet för webbplatser och för appar som inte hämtats från Chrome Web Store.

1. Klicka på Chrome-menyn Chrome menu i webbläsarens verktygsfält.
  2. Välj Verktyg.
  3. Välj Skapa programgenvägar.
  4. Välj var du vill att genvägar ska visas på din dator.
  5. Klicka på Skapa.

När du öppnar en app från en genvägsikon öppnas den i ett fönster utan de vanliga flikarna, knapparna, adressfältet eller menyerna. Om du vill att dessa vanliga sidalternativ ska visas klickar du på sidlogotypen i fönstrets vänstra hörn.