Plug-in voor Windows Media Player

Als u toestaat dat websites gebruikmaken van plug-ins en Google Chrome detecteert dat een plug-in voor een bepaalde pagina ontbreekt, wordt u boven aan de webpagina gevraagd of u de plug-in wilt installeren. Hier volgt meer informatie over het installeren van de plug-in voor Windows Media Player. Meer informatie over het beheren van plug-ins

Windows Media Player installeren

Als een pagina een link bevat naar Windows-mediabestanden (zoals ASF of ASX-bestanden), wordt er mogelijk geen prompt weergegeven om de Windows Media Player-plug-in te downloaden. In dit geval volgt u deze instructies om de plug-in te downloaden:

Instructies voor Windows

1. Ga naar http://www.interoperabilitybridges.com/wmp-extension-for-chrome
  2. Volg de instructies op het scherm om de plug-in te downloaden.
  3. Klik op Opslaan voor het bestand in de downloadbalk om te bevestigen dat u het bestand wilt downloaden. Als u het bestand opslaat, beschadigt dit uw computer niet. Meer informatie over het downloaden van bestanden in Google Chrome.
  4. Open het installatiebestand.
  5. Klik op 'Uitvoeren' om de installatiewizard te starten. Volg de instructies in de wizard om de installatie van de plug-in te voltooien.
  6. Start Google Chrome opnieuw.

Instructies voor Mac

1. Ga naar http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows/products/windows-media-player/wmcomponents
  2. Klik op Free download (Gratis download) om Flip4Mac te installeren.
  3. Klik op Opslaan voor het bestand in de downloadbalk om te bevestigen dat u het bestand wilt downloaden. Als u het bestand opslaat, beschadigt dit uw computer niet. Meer informatie over het downloaden van bestanden in Google Chrome.
  4. Open het DMG-bestand.
  5. Klik op Flip4Mac WMV.mpkg.
  6. Volg de instructies op het scherm om de installatie van Flip4Mac te voltooien.
  7. Start Google Chrome opnieuw.
  8. Open de pagina 'Plug-ins' door te gaan naar chrome://plugins in de adresbalk.
  9. Klik voor Flip4Mac op Inschakelen. Als u problemen ondervindt bij het inschakelen van de plug-in, klikt u op Details in de rechterbovenhoek van de pagina en klikt u nogmaals op Inschakelen.

Test of de plug-in van Windows Media Player correct is geïnstalleerd