Lösa problemet Oj, ett fel har uppstått och andra problem med att läsa in sidor

Om felmeddelandet Oj, ett fel uppstod visas i stället för en webbsida innebär det att det inte går att läsa in sidan i Chrome. Det kan även hända att sidan läses in långsamt eller inte öppnas alls.

Felkoder och problem med att läsa in sidor

Följande felkoder betyder att det är problem med att öppna sidan.

• Oj, ett fel har uppstått: Det går inte att läsa in sidan i Chrome.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: Värdnamnet (webbadress) finns inte.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Enheten är inte ansluten till internet.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT eller ERR_TIMED_OUT: Det tog för lång tid att ansluta till sidan. Internetanslutningen kan vara för långsam, eller så kan sidan vara för upptagen.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Något hände som avbröt anslutningen till sidan.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: Enheten kopplades från nätverket eller anslöt till ett nytt nätverk när sidan lästes in.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: Sidan tillät inte Chrome att ansluta.
  • ERR_CACHE_MISS: Sidan kräver att uppgifter som du angav tidigare skickas på nytt.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: Webbplatsen skickade ingen data och ligger kanske nere.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: Sidan skickade data som Chrome inte förstår.
  • BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Inloggning på webbplatsen (till exempel en bank eller arbetswebbplats) fungerar inte på grund av ett felaktigt klientcertifikat.

Ett eller flera av följande problem kan även uppstå:

• En webbplats kan inte nås.
  • En webbplats öppnas inte.
  • En HTTPS-webbplats öppnas inte.
  • Ett foto kan inte läsas in.
  • En ny flik kan inte läsas in.

Åtgärda problemet genom att följa felsökningsanvisningarna nedan.

Testa att åtgärda problemet enligt anvisningarna nedan.

Uppdatera sidan

Vanligtvis kan du lösa problemet genom att läsa in sidan igen.

Klicka på Läs in igen Hämta igen uppe till vänster.

Om det inte fungerade …

Steg 1: Kontrollera internetanslutningen

Kontrollera att datorn är ansluten till Wi-Fi eller ett trådbundet nätverk.

Försök läsa in fliken med felet igen.

Steg 2: Rensa cacheminnet

Det kan hända att Chrome har lagrat information som förhindrar att sidan läses in.

Öppna sidan i ett inkognitofönster.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Nytt inkognitofönster.
  3. Testa att öppna sidan i inkognitofönstret. Om sidan öppnas rensar du cacheminnet och tar bort cookies.

Rensa cacheminnet och ta bort cookies

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Fler verktyg och sedan Rensa webbinformation.
  2. Välj tidens början högst upp.
  3. Välj Cachade bilder och filer och Cookies och andra webbplatsdata. Avmarkera andra typer av data.
  4. Klicka på Rensa webbinformation.
  5. Försök läsa in fliken med felet igen.

Steg 3: Stäng andra flikar, tillägg och appar

Minnet i enheten kan ha tagit slut, vilket gör att den inte kan läsa in webbplatsen och samtidigt köra appar, tillägg och program.

1. Frigör minne:
    • Stäng alla flikar utom den som visar ett felmeddelande.
    • Avsluta andra appar och program som körs och pausa nedladdningar av appar och filer.
    • Avinstallera onödiga tillägg i Chrome. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Fler verktyg och sedan Tillägg. Klicka på Ta bort Ta bort bredvid tillägg du inte använder.
  2. Försök läsa in fliken med felet igen.

Fungerar det fortfarande inte?

Steg 4: Starta om datorn

Ibland kan program eller appar förhindra att en sida läses in.

1. Starta om datorn.
  2. Testa att läsa in sidan igen.
Steg 5: Uppdatera Chrome
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer uppe till höger Mer och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Om Chrome till vänster. Du kan behöva klicka på menyn Meny först.
  4. Chrome kontrollerar om det finns en tillgänglig uppdatering. Det kan ta några sekunder innan du ser den.
    • Om det finns en uppdatering visas alternativet Starta om som du klickar på. När Chrome har startats om testar du att läsa in fliken med felet igen.
    • Om inga anvisningar visas är din version av Chrome uppdaterad.
Steg 6: Kontrollera om det finns oönskad programvara

Om du använder Windows kan du hitta och ta bort oönskade program med hjälp av Chrome Cleanup Tool.

Om du använder en Mac- eller Linux-dator läser du våra förslag på hur du kan identifiera och bli av med oönskad programvara.

När du har tagit bort oönskad programvara försöker du läsa in fliken med problemet igen.

Få mer hjälp

• Om andra webbplatser läses in normalt men en webbplats kraschar kan det vara den som orsakar problemet:
  • Få experthjälp i hjälpforumet för Chrome.