Paginacrashes met de foutmelding Helaas en andere fouten bij het laden van pagina's oplossen

Als de fout Helaas of een andere foutcode wordt weergegeven in plaats van een webpagina, ondervindt Chrome problemen bij het laden. Het is ook mogelijk dat de pagina langzaam wordt geladen of helemaal niet wordt geopend.

Probeer de onderstaande oplossingen.

De pagina opnieuw laden

U kunt meestal de pagina opnieuw laden om de fout op te lossen.

• Computer: klik in de linkerbovenhoek op 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.
  • Mobiel apparaat: tik in de rechterbovenhoek op 'Meer' Meer en vervolgens 'Opnieuw laden' Opnieuw laden.

Als dat niet werkt...

Stap 1: Controleer uw internetverbinding

Zorg ervoor dat uw apparaat verbinding heeft via mobiele data of wifi.

Stap 2: Wis het cachegeheugen

Mogelijk heeft Chrome informatie opgeslagen waardoor de pagina niet volledig wordt geladen.

Wis uw cachegeheugen en cookies, en probeer de pagina opnieuw te laden.

Stap 3: Sluit andere tabbladen, extensies en apps

Uw apparaat heeft wellicht niet voldoende geheugen meer en kan de site niet laden terwijl er ook apps, extensies en programma's worden uitgevoerd.

U maakt als volgt geheugen vrij:

• Sluit elk tabblad behalve het tabblad waarop de foutmelding wordt weergegeven.
  • Sluit andere apps of programma's die worden uitgevoerd en onderbreek app- of bestandsdownloads.
  • Verwijder onnodige extensies uit Chrome op uw computer. Meer informatie over hoe u extensies verwijdert.

Ga naar het tabblad met de foutmelding en probeer de pagina opnieuw te laden.

Stap 4: Start uw apparaat opnieuw op

Soms kunnen programma's of apps het correct laden van een pagina verstoren.

1. Start uw computer of mobiele apparaat opnieuw op.
  2. Probeer de pagina opnieuw te laden.

Stap 5: Update Chrome

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen.
  4. Klik aan de linkerkant op Over.
  5. Chrome controleert automatisch op beschikbare updates (u moet wellicht een aantal seconden wachten om dit te zien).
    • Als er een update beschikbaar is, ziet u instructies die u kunt volgen.
    • Als er geen instructies zijn, is uw versie van Chrome up-to-date.

Stap 6: controleren op malware

Als u Windows gebruikt, gebruikt u de Chrome Cleanup Tool om ongewenste software te vinden en te verwijderen.

Als u een Mac- of Linux-computer gebruikt, bekijkt u onze suggesties voor het vinden en verwijderen van ongewenste software.

Werkt het nog steeds niet?

Als andere sites normaal worden geladen, maar één site crasht, kan de site het probleem veroorzaken.

U kunt ook een bericht plaatsen in het Chrome-helpforum voor hulp.

Foutcodes voor Chrome-webpagina's

De volgende foutcodes betekenen dat er een probleem is opgetreden met het openen van de webpagina.

Volg de bovenstaande stappen voor probleemoplossing om deze codes op te lossen.

• Helaas: Chrome ondervindt problemen met het laden van een webpagina die u wilt bekijken.
  • ERR_NAME_NOT_RESOLVED: De hostnaam (webadres) bestaat niet.
  • ERR_INTERNET_DISCONNECTED: Het apparaat heeft geen verbinding met internet.
  • ERR_CONNECTION_TIMED_OUT of ERR_TIMED_OUT: Er is te veel tijd verstreken tijdens het verbinding maken met de webpagina. Uw internetverbinding is mogelijk te langzaam of de webpagina is te drukbezocht.
  • ERR_CONNECTION_RESET: Er is iets gebeurd waardoor uw verbinding met de webpagina is verbroken.
  • ERR_NETWORK_CHANGED: De verbinding van uw apparaat met het netwerk is verbroken of het apparaat heeft verbinding gemaakt met een nieuw netwerk terwijl de pagina werd geladen.
  • ERR_CONNECTION_REFUSED: De webpagina heeft de verbinding met Chrome geweigerd.
  • ERR_CACHE_MISS: U moet de eerder verstrekte informatie opnieuw indienen voor de webpagina.
  • ERR_EMPTY_RESPONSE: De website heeft geen gegevens verzonden en is wellicht uit de lucht.
  • ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR: De webpagina heeft gegevens verzonden die Chrome niet begrijpt.
  • BAD_SSL_CLIENT_AUTH_CERT: Inloggen bij de site (bijvoorbeeld de website van een bank of bedrijf) werkt niet vanwege een clientcertificaat met fouten.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.