Slett, tillat og administrer informasjonskapsler i Chrome

Du kan slette eksisterende informasjonskapsler, tillate eller blokkere alle informasjonskapsler samt angi innstillinger for spesifikke nettsteder.

Viktig: Hvis du er en del av testgruppen for Sporingsbeskyttelse, ser du en ny Chrome-innstilling for administrering av informasjonskapsler fra tredjeparter, kalt «Sporingsbeskyttelse». Finn ut mer om Sporingsbeskyttelse.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er filer som lages av nettsteder du besøker. De lagrer informasjon om besøket ditt for å gjøre det lettere for deg å bruke nettet. Nettsteder kan for eksempel holde deg pålogget, huske nettstedsinnstillingene dine og vise deg lokalt relevant innhold.

Det finnes to typer informasjonskapsler:

• Informasjonskapsler fra førstepart lages av nettstedet du besøker. Nettstedet vises i adressefeltet.
  • Informasjonskapsler fra tredjepart lages av andre nettsteder. Nettsteder du besøker, kan bygge inn innhold fra andre nettsteder, for eksempel bilder, annonser og tekst. Alle disse andre nettstedene kan lagre informasjonskapsler og andre data for å gi opplevelsen din et personlig preg.

Slett alle informasjonskapsler

Hvis du sletter alle informasjonskapsler, blir du logget av nettsteder du er logget på, og det kan hende at lagrede innstillinger blir slettet.

1. Åpne Chrome Chrome på iPhone eller iPad.
  2. Trykk på Mer Mer og så Innstillinger Innstillinger.
  3. Trykk på Personvern og sikkerhet og så Slett nettlesingsdata.
  4. Merk av for Informasjonskapsler og Nettstedsdata
  5. Fjern avmerkingen for de andre elementene.
  6. Trykk på Slett nettlesingsdataog så Slett nettlesingsdata.
  7. Trykk på Ferdig.