Cookies wissen, inschakelen en beheren in Chrome

U kunt bestaande cookies verwijderen, alle cookies toestaan of blokkeren en voorkeuren voor bepaalde websites instellen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Met cookies kunnen sites u ingelogd houden, uw sitevoorkeuren onthouden en lokaal relevante content aan u leveren.

Er zijn twee soorten cookies:

• Directe cookies worden gemaakt door de site die u bezoekt. De site wordt weergegeven in de adresbalk.
  • Indirecte cookies worden gemaakt door andere sites. Deze sites zijn eigenaar van een deel van de content (zoals advertenties of afbeeldingen) die u ziet op de webpagina die u bezoekt.

Alle cookies wissen

Als u cookies verwijdert, wordt u uitgelogd van websites en kunnen uw opgeslagen voorkeuren worden verwijderd.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor content.
  5. Klik onder Cookies op Alle cookies en sitegegevens.
  6. Klik in de rechterbovenhoek op Alles verwijderen.
  7. Klik in de rechterbenedenhoek op Gereed.

Specifieke cookies verwijderen

Cookies van een site verwijderen
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor content.
  5. Klik onder Cookies op Alle cookies en sitegegevens.
  6. Geef in de rechterbovenhoek de naam van de site op.
  7. Plaats de muisaanwijzer op de site.
  8. Klik aan de rechterkant op Verwijderen Verwijderen.
Cookies verwijderen voor een bepaalde periode
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Meer hulpprogramma's en vervolgens Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals het afgelopen uur of de afgelopen dag.
  5. Vink 'Cookies en andere site- en plug-ingegevens' aan. Verwijder de vinkjes bij alle andere items.
  6. Klik op Browsegegevens wissen.

Uw cookie-instellingen wijzigen

U kunt cookies die worden opgeslagen door websites, toestaan of blokkeren.

Opmerking: Als u sites niet toestaat cookies op te slaan, werken de meeste sites niet waarbij u moet inloggen.

Cookies standaard toestaan of blokkeren
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor content.
  5. Kies onder Cookies of u lokale gegevens wilt toestaan of blokkeren.
  6. Klik in de rechterbenedenhoek op Gereed.

Cookies van andere sites blokkeren

U kunt cookies toestaan van de site die u bezoekt, terwijl u cookies blokkeert van andere sites die eigenaar zijn van advertenties of afbeeldingen op de webpagina. Als u deze indirecte cookies wilt blokkeren, vinkt u het selectievakje naast 'Indirecte cookies en sitegegevens blokkeren' aan.

Alle cookies en sitegegevens van andere sites worden geblokkeerd, ook als de site is toegestaan op de lijst met uitzonderingen.

Cookies voor een specifieke site toestaan of blokkeren

Als u cookies standaard toestaat, kunt u ze nog steeds blokkeren voor een bepaalde site.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor content.
  5. Klik op Uitzonderingen beheren onder Cookies.
  6. Geef onder Hostnaampatroon het webadres op waarvoor u een uitzondering wilt toevoegen.
    • Als u een uitzondering voor een geheel domein wilt maken, voegt u [*.] vóór de domeinnaam in. [*.]google.com komt bijvoorbeeld overeen met drive.google.com en calendar.google.com.
    • U kunt ook een IP-adres opgeven of een webadres dat niet begint met http.
  7. Selecteer Toestaan, Blokkeren of Wissen bij het verlaten onder Gedrag.
  8. Klik in de rechterbenedenhoek op Gereed.

Als u uitzondering wilt verwijderen die u niet meer nodig heeft, plaatst u de muisaanwijzer op de site of het domein. Klik op Verwijderen Verwijderen en vervolgens Gereed.

Opmerking: Als u uw Chromebook op het werk of op school gebruikt, kunt u deze instelling mogelijk niet wijzigen. Neem contact op met uw beheerder voor ondersteuning.

Cookies verwijderen wanneer u Chrome sluit

U kunt sites informatie laten onthouden gedurende uw browsesessie, maar de cookies automatisch laten verwijderen wanneer u Chrome sluit.

1. Open Google Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan het scherm op Geavanceerde instellingen weergeven.
  4. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor content.
  5. Selecteer Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit onder Cookies.