Cookies verwijderen, toestaan en beheren in Chrome

Je kunt bestaande cookies verwijderen, alle cookies toestaan of blokkeren en voorkeuren voor bepaalde websites instellen.

Belangrijk: Als je deel uitmaakt van de testgroep voor Trackingbeveiliging, zie je een nieuwe Chrome-instelling met de naam Trackingbeveiliging om cookies van derden te beheren. Meer informatie over Trackingbeveiliging

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je bezoekt. Ze maken je online activiteiten makkelijker door gegevens over je bezoek op te slaan. Sites kunnen je bijvoorbeeld ingelogd houden, je sitevoorkeuren onthouden en je lokaal relevante content aanbieden.

Er zijn 2 soorten cookies:

• First-party cookies: Deze worden gemaakt door de site die je bezoekt. De site wordt getoond in de adresbalk.
  • Cookies van derden: Deze worden gemaakt door andere sites. Een site die je bezoekt, kan content van andere sites insluiten, zoals afbeeldingen, advertenties en tekst. Al deze andere sites kunnen cookies en andere gegevens opslaan om je gebruikerservaring te personaliseren.

Alle cookies wissen

Als je cookies verwijdert, word je uitgelogd van websites en kunnen je opgeslagen voorkeuren worden verwijderd.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging en dan Browsegegevens wissen.
  4. Vink Cookies en sitegegevens aan.
  5. Vink de andere items uit.
  6. Tik op Browsegegevens wissen en dan Browsegegevens wissen.
  7. Tik op Klaar.