Cookies wissen, inschakelen en beheren in Chrome

Je kunt bestaande cookies verwijderen, alle cookies toestaan of blokkeren en voorkeuren voor bepaalde websites instellen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die je bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Met cookies kunnen sites je ingelogd houden, je sitevoorkeuren onthouden en lokaal relevante content aan je leveren.

Er zijn twee soorten cookies:

• Directe cookies worden gemaakt door de site die je bezoekt. De site wordt weergegeven in de adresbalk.
  • Indirecte cookies worden gemaakt door andere sites. Deze sites zijn eigenaar van een deel van de content (zoals advertenties of afbeeldingen) die je ziet op de webpagina die je bezoekt.

Alle cookies wissen

Als je cookies verwijdert, word je uitgelogd van websites en kunnen je opgeslagen voorkeuren worden verwijderd.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Privacy en dan Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals Afgelopen uur of Altijd.
  5. Vink 'Cookies, medialicenties en sitegegevens' aan. Verwijder de vinkjes voor alle andere items.
  6. Tik op Gegevens wissen en dan Wissen.

Cookies toestaan of blokkeren

Je kunt cookies die worden opgeslagen door websites, toestaan of blokkeren.

Opmerking: Als je sites niet toestaat cookies op te slaan, werken de meeste sites niet waarbij je moet inloggen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en dan Cookies.
  4. Schakel Cookies in of uit.

Cookies van andere sites blokkeren

Je kunt cookies toestaan van de site die je bezoekt, terwijl je cookies blokkeert van andere sites die eigenaar zijn van advertenties of afbeeldingen op de webpagina. Als je deze cookies van derden wilt blokkeren, verwijder je het vinkje uit het selectievakje 'Cookies van derden toestaan'.

Alle cookies en sitegegevens van andere sites worden geblokkeerd, ook als de site is toegestaan op de lijst met uitzonderingen.