Evästeiden poistaminen, käyttöönotto ja hallinnointi Chromessa

Voit poistaa tallennettuja evästeitä, sallia tai estää kaikki evästeet sekä määrittää sivustokohtaisia asetuksia.

Mitä evästeet ovat

Evästeet ovat avaamiesi verkkosivustojen luomia tiedostoja. Ne helpottavat verkossa liikkumistasi tallentamalla selaustietoja. Evästeiden avulla sivustot voivat pitää sinut sisäänkirjautuneena, muistaa asetuksesi ja antaa sinulle paikallisia tietoja sijaintisi perusteella.

Evästeitä on kahta tyyppiä:

• Ensimmäisen osapuolen evästeet ovat peräisin avoinna olevalta sivustolta. Sivusto näkyy osoitepalkissa.
  • Kolmannen osapuolen evästeet ovat peräisin muilta sivustoilta. Nämä sivustot omistavat mainoksia, kuvia tai muita sisältöjä, joita käytetään avaamallasi sivulla.

Kaikkien evästeiden poistaminen

Jos poistat evästeet, sinut kirjataan ulos verkkosivustoilta ja tallentamasi asetukset voidaan tyhjentää.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse oikeasta alareunasta Lisää Lisää ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Valitse Tietosuoja ja sitten Tyhjennä selaustiedot.
  4. Valitse Evästeet, sivustodata. Poista muiden kohtien valinta.
  5. Valitse Tyhjennä selaustiedot ja sitten Tyhjennä selaustiedot.
  6. Valitse Valmis

Aiheeseen liittyviä artikkeleita