Ryd, aktivér eller administrer cookies i Chrome

Alle cookies er som standard tilladt, men du kan tilpasse denne indstilling og rydde cookies på alle websites eller på udvalgte sider.

Hvad er cookies?

Cookies er filer, som er oprettet af de websites, du har besøgt. Cookies gemmer søgeoplysninger, som f.eks. præferencer på websites eller profiloplysninger. Der er to typer cookies:

• Førstepartscookies oprettes af det website, der vises i adresselinjen.
  • Tredjepartscookies stammer fra andre websites med elementer, der er indlejret på den side, du besøger, f.eks. annoncer eller billeder.

Ikke alle cookies er dårlige. Cookies hjælper f.eks. websitet med at huske dine foretrukne indstillinger, så det kan genindlæse dem, når du besøger websitet igen ugen efter. Cookies kan også hjælpe et website med at huske din geografiske placering, så websitet kan give dig oplysninger, der er relevante for det sted, f.eks. vejrmeldinger.

Slet udvalgte cookies, eller ryd alle cookies

Du kan fjerne oplysninger og data for førsteparts- eller tredjepartscookies fra dine enheder. Hvis du fjerner cookies, kan du risikere, at f.eks. gemte præferencer på websites slettes.

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Klik på Alle cookies og websitedata under "Cookies".

Tillad eller tillad ikke cookies

Du kan aktivere eller deaktivere cookies, som er gemt af websites.

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. I sektionen "Cookies" kan du ændre dine indstillinger:
    • Hvis du vil tillade både førsteparts- og tredjepartscookies, skal du vælge Tillad, at lokale data lagres.
    • Hvis du vil blokere alle cookies, skal du klikke på Bloker altid websites fra at lagre data. Når denne indstilling er aktiveret, vil de fleste sider med login ikke fungere.
    • Hvis du kun vil tillade førstepartscookies og vil blokere alle tredjepartscookies, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Bloker tredjepartscookies og websitedata". Denne indstilling forhindrer websitedata i at blive skrevet og læst, også selvom du har føjet et website til listen over undtagelser og har valgt at tillade dets cookies.

Kontrollér, at dine indstillinger er blevet gemt

Hvis du går til et website, og en cookie blokeres, får du vist et ikon med en blokeret cookie Blokeret cookie i adresselinjen.

Administrer andre data og oplysninger om cookies

Du har kontrol over dine cookieoplysninger, når du bruger Chrome på din computer. Få flere oplysninger om, hvordan du administrerer dine indstillinger.

Behold cookies og websitedata som standard, indtil du lukker din browser

Chrome tillader, at websites beholder oplysninger, som indeholder førsteparts- og tredjepartscookies, når du søger på nettet, men de slettes, når du lukker Chrome.

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Vælg Gem kun lokale data, indtil du lukker browseren under "Cookies".

Enkelte cookies og websitedata, der er knyttet til apps, du har tilføjet i Chrome fra Chrome Webshop, kan ikke ryddes. Find ud af, hvordan du rydder hostede appdata ved at slette din cache og andre browserdata.

Angiv undtagelser for bestemte websites eller domæner

Du kan blokere de fleste cookies og samtidig tillade dem fra bestemte websites:

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Klik på Administrer undtagelser under "Cookies".
  6. Angiv navnet på det website, du vil tillade cookies for.
    • Du kan tillade cookies for et helt domæne ved at indsætte tegnet [*.] før domænenavnet. Eksempel: [*.]google.com. Dette opretter en undtagelse for drive.google.com og calendar.google.com.
    • Du kan også angive en IP-adresse eller en webadresse, der ikke begynder med http.
  7. Klik på pil ned Pil ned til højre for navnet på websitet.
  8. Vælg, om websitet skal kunne oprette cookies. Hvis du vælger Ryd ved lukning, slettes dets cookies, hver gang du lukker din browser.

Du kan også redigere eller fjerne undtagelser ved hjælp af denne dialogboks.

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Klik på Administrer undtagelser under "Cookies".
  6. Hold markøren over et website eller et domæne.
  7. Klik derefter på Luk Luk til højre for dette.
  8. Klik på Udført.

Hvis du bruger en Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan din netværksadministrator have konfigureret cookies for dig, og du vil derfor ikke selv kunne ændre disse indstillinger. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger en administreret Chromebook.

Rediger cookietilladelserne for den side, du er på

Hvis du har tilføjet cookieundtagelser for bestemte domæner, viser adresselinjen, om cookies er blokeret Blokeret cookie

Du kan justere cookietilladelserne for den side, du er på.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Gå til den side, du vil administrere cookies for.
  3. Klik på låsen Lås eller siden Tom side ud for webadressen øverst.
  4. Klik på [antal] fra dette website.
  5. Tilpas dine cookies:
    • Bloker tilladte cookies igen: Vælg websitet på listen øverst i fanen "Tilladt", og klik på Bloker.
    • Tillad cookies fra et domæne: Vælg websitet på listen øverst i fanen "Blokeret", og klik på Tillad.
    • Tillad cookies fra et domæne, indtil du lukker eller afslutter Chrome: Vælg websitet på listen øverst i fanen "Blokeret", og klik på Ryd ved lukning. Cookies slettes, hver gang du lukker browseren.

Du skal muligvis genindlæse siden, før ændringerne træder i kraft. Selv om du har tilladt cookies fra et website, vil websitets tredjepartscookies ikke blive accepteret, hvis du har markeret afkrydsningsfeltet "Bloker tredjepartscookies og websitedata".