Ryd, aktivér eller administrer cookies i Chrome

Du kan vælge at slette eksisterende cookies, tillade eller blokere alle cookies og angive præferencer for bestemte websites.

Hvad er cookies?

Cookies er filer, som oprettes af de websites, du besøger. De gør din onlineoplevelse nemmere ved at gemme browseroplysninger. Ved hjælp af cookies kan websites lade dig forblive logget ind, huske dine præferencer for websitet og give dig lokalt relevant indhold.

Der er to typer cookies:

• Førstepartscookies oprettes af det website, du besøger. Websitet vises i adresselinjen.
  • Tredjepartscookies oprettes af andre websites. Disse websites ejer noget af indholdet, f.eks. de annoncer eller billeder, der vises på den webside, du besøger.

Ryd alle cookies

Hvis du fjerner cookies, logges du ud af websites, og dine gemte præferencer vil muligvis blive slettet.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Cookies og andre websitedata under "Sikkerhed og privatliv".
  4. Klik på Se alle cookies og websitedata og så Slet alle.
  5. Bekræft ved at klikke på Ryd alle.

Slet udvalgte cookies

Slet cookies fra et website
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Cookies og andre websitedata under "Sikkerhed og privatliv".
  4. Klik på Se alle cookies og websitedata.
  5. Søg efter websitets navn øverst til højre.
  6. Klik på Fjern Fjern til højre for websitet.
Slet cookies fra en bestemt periode
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Klik på Mere Mere øverst til højre.
  3. Klik på Flere værktøjer og så Ryd browserdata.
  4. Klik på rullemenuen ud for "Tidsinterval" øverst på siden.
  5. Vælg en periode, f.eks. Den seneste time eller De seneste 24 timer.
  6. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Cookies og andre websitedata". Fjern markeringen i afkrydsningsfelterne for alle andre elementer.
  7. Klik på Ryd data.

Rediger dine cookieindstillinger

Du kan tillade eller blokere cookies, der er gemt af websites.

Bemærk! Hvis du ikke giver tilladelse til, at websites gemmer cookies, vil de fleste websites med login ikke virke.

Tillad eller bloker cookies

Du kan blokere eller tillade alle cookies som standard. Du kan også tillade cookies fra et bestemt website og samtidig blokere tredjepartscookies i annoncer eller billeder på den pågældende webside.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Cookies og andre websitedata under "Sikkerhed og privatliv".
  4. Vælg en mulighed:
    • "Tillad alle cookies"
    • "Bloker alle cookies (anbefales ikke)".
    • "Bloker tredjepartscookies i inkognitotilstand"
    • "Bloker tredjepartscookies".

Vigtigt! Hvis du blokerer tredjepartcookies, blokeres alle cookies og websitedata fra andre websites, også selvom websitet er tilladt på din liste over undtagelser.

Tillad eller bloker cookies for et bestemt website

Hvis du tillader cookies som standard, kan du stadig blokere dem for et bestemt website.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Cookies og andre websitedata under "Sikkerhed og privatliv".
  4. Klik på Tilføj ud for "Websites, der altid kan anvende cookies", "Ryd altid cookies, når vinduer lukkes" eller "Websites, der aldrig kan anvende cookies".
  5. Angiv webadressen.
    • Hvis du vil oprette en undtagelse for et helt domæne, skal du indsætte tegnet [*.] før domænenavnet. [*.]google.com matcher f.eks. drive.google.com og calendar.google.com.
    • Du kan også angive en IP-adresse eller en webadresse, der ikke begynder med http://.
  6. Vælg Tilføj.

Til højre for websitet kan du fjerne en undtagelse, du ikke længere vil have, ved at trykke på Mere Mere og så Fjern.

Bemærk! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke ændre denne indstilling. Kontakt din administrator for at få yderligere hjælp.

Slet cookies, når Chrome lukkes

Du kan lade websites huske oplysninger under din browsersession, men automatisk slette de tilknyttede cookies, når du lukker Chrome.

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger.
  3. Klik på Cookies og andre websitedata under "Sikkerhed og privatliv".
  4. Deaktiver Ryd cookies og websitedata, når du afslutter Chrome.
    • Hvis du synkroniserer med Chrome, sættes synkroniseringen på pause, når du afslutter din Chrome-browsersession.