Administrer dine cookes og websitedata

Du har kontrol over cookietilladelser i Google Chrome. Alle cookies er som standard tilladte, men du kan tilpasse denne indstilling. Hvis cookies gemmes eller blokeres på den side, du ser på, vises et ikon i slutningen af adresselinjen.

Hvad er cookies? Cookies er filer, som er oprettet af websites, som du har besøgt, med det formål at gemme oplysninger, f.eks. indstillinger for websitet eller profiloplysninger. Der er to typer cookies: Førstepartscookies gemmes af det domæne, der er angivet i adresselinjen. Tredjepartscookies kommer fra andre domæner med elementer, der er indlejret på siden, f.eks. annoncer eller billeder.

Juster tilladelser for cookies og websitedata

1. Klik på Chrome-menuen Chrome menu på browserens værktøjslinje.
  2. Vælg Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger.
  4. Klik på knappen Indstillinger for indhold i sektionen "Beskyttelse af personlige oplysninger".
  5. I sektionen "Cookies" kan du ændre følgende indstillinger for cookies:

Slet cookies

Klik på Alle cookies og websitedata for at åbne dialogboksen Cookies og websitedata.
    • Klik på Fjern alle i bunden af dialogboksen for at slette alle cookies.
    • Hvis du vil slette en bestemt cookie, skal du holde musen over websitet, som har udsendt denne cookie, og derefter klikke på det X, der vises i højre hjørne.

Du kan også vælge at fjerne alle cookies, der er oprettet i en bestemt periode ved hjælp af dialogboksen Ryd browserdata.

Hvis Google Chrome skal slette cookies automatisk, når du lukker alle dine browservinduer, skal du markere afkrydsningsfeltet "Behold kun lokale data, indtil jeg lukker min browser" i dialogboksen Indstillinger for indhold. Du kan også angive undtagelser, så cookies på bestemte websites slettes, hver gang du lukker browseren.

Bloker cookies som standard

• Bloker alle cookies: Vælg "Blokér websites fra at lagre data". Husk, at denne indstilling vil forhindre de fleste websites, der kræver, at du logger ind, i at fungere. Meddelelsen blokeret cookie vises i adresselinjen, hver gang en cookie blokeres.
    • Bloker kun tredjepartscookies: Markér afkrydsningsfeltet "Bloker cookies og websitedata fra tredjeparter". Selv om du har føjet et website til listen over undtagelser og har valgt at tillade dets cookies, vil tredjepartscookies på websitet ikke blive accepteret, hvis dette afkrydsningsfelt er markeret.

Tillad cookies som standard

Sørg for, at "Tillad, at lokale data lagres" er valgt for at tillade cookies fra førsteparter og tredjeparter. Hvis du kun vil tillade førstepartscookies, skal du markere afkrydsningsfeltet "Bloker cookies og websitedata fra tredjeparter".

Behold cookies og websitedata som standard, indtil du lukker din browser

Chrome tillader, at websites beholder lokale data, f.eks. førsteparts- og tredjepartscookies, og sletter dem, når du lukker eller afslutter Chrome.

Visse cookies og websitedata, der er knyttet til hostede apps, kan ikke ryddes i indstillingerne for indhold. Få flere oplysninger om, hvordan du kan rydde hostede appdata ved at slette din cache og andre browserdata

Lav undtagelser for cookies fra bestemte websites eller domæner

Hvis du vil styre, hvordan cookies behandles af bestemte websites eller domæner, skal du klikke på Administrer undtagelser. Hvis du vil tilføje en regel i dialogboksen Undtagelser for cookies og websitedata, skal du følge denne vejledning:

1. Klik på feltet "Tilføj et nyt undtagelsesmønster", og angiv domænenavnet, som du vil oprette en undtagelse for.
      • Hvis du vil oprette undtagelser for et helt domæne, skal du indsætte [*.] før domænenavnet (f.eks. [*.]google.com. Dette vil matche drive.google.com og calendar.google.com).
      • Du kan også angive en IP-adresse, en IPv6-adresse eller en webadresse uden http.
    2. Bruge menuen til at vælge, om websitet kan gemme cookies. Hvis du vælger Ryd ved lukning, slettes dets cookies, hver gang du lukker din browser.

Du kan også redigere eller fjerne undtagelser ved hjælp af denne dialogboks.

Bruger du en Chromebook på arbejdet eller i skolen? Din netværksadministrator kan have konfigureret cookies for dig, og du vil derfor ikke selv kunne ændre disse indstillinger. Få flere oplysninger om, hvordan du bruger en administreret Chromebook

Se cookieoplysninger for den side, du ser på

Der vises muligvis ikoner i adresselinjen, som advarer dig om blokerede eller gemte cookies:

• Ikonet blokerede cookies vises, når en cookie er blevet blokeret på den aktuelle side, også selvom du har tilladt alle lokale data som standard på grund af undtagelser, som du har lavet for specifikke domæner.
  • På grund af de undtagelser, du har oprettet for bestemte domæner, vises ikonet tilladte cookies, når cookies er gemt på den side, du ser på, selvom du har blokeret alle cookies som standard.

Hvis du vil se de cookies, der er gemt eller blokeret, skal du bare klikke på ikonet og derefter på Vis cookies og websitedata. Herefter kan du oprette følgende undtagelser:

• Bloker tilladte cookies igen: Vælg websitet på listen øverst i fanen "Tilladt", og klik på Bloker. Disse domæner føjes til din liste over undtagelser.
  • Tillad cookies fra et domæne: Vælg websitet på listen øverst i fanen "Blokeret", og klik på Tillad. Disse domæner føjes til din liste over undtagelser.

Hvis du vælger "Fortsæt dér, hvor jeg slap" som valgmulighed for browseropstart, gemmes dine cookies, når du lukker, hvilket vil holde dig logget ind på et website, f.eks. Gmail.

• Tillad cookies fra et domæne, indtil du lukker eller afslutter Chrome: Vælg websitet på listen øverst i fanen "Blokeret", og klik på Ryd ved lukning. Cookies slettes, hver gang du lukker browseren.

Du skal muligvis genindlæse siden, før ændringerne træder i kraft. Selv hvis du har valgt at tillade cookies fra et website, vil dets tredjepartscookies ikke blive accepteret, hvis afkrydsningsfeltet "Bloker tredjepartscookies og websitedata" er markeret.