Ryd, aktivér eller administrer cookies i Chrome

Du kan vælge at slette eksisterende cookies, tillade eller blokere alle cookies og angive præferencer for bestemte websites.

Hvad er cookies?

Cookies er filer, som oprettes af de websites, du besøger. De gør din onlineoplevelse nemmere ved at gemme browseroplysninger. Ved hjælp af cookies kan websites lade dig forblive logget ind, huske dine præferencer for websitet og give dig lokalt relevant indhold.

Der er to typer cookies:

• Førstepartscookies oprettes af det website, du besøger. Websitet vises i adresselinjen.
  • Tredjepartscookies oprettes af andre websites. Disse websites ejer noget af indholdet, f.eks. de annoncer eller billeder, der vises på den webside, du besøger.

Ryd alle cookies

Hvis du fjerner cookies, logges du ud af websites, og dine gemte præferencer vil muligvis blive slettet.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Klik på Alle cookies og websitedata under "Cookies".
  6. Klik på Fjern alle øverst på siden.
  7. Klik på Udfør nederst til højre.

Slet udvalgte cookies

Slet cookies fra et website
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Klik på Alle cookies og websitedata under "Cookies".
  6. Angiv navnet på websitet øverst til højre.
  7. Hold markøren over websitet.
  8. Klik på Fjern Fjern i højre side.
Slet cookies fra en bestemt periode
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Klik på Mere Mere øverst til højre.
  3. Klik på Flere værktøjer og dernæst Ryd browserdata.
  4. Vælg en periode, f.eks. den seneste time eller det seneste døgn.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Cookies og andre website- og plugindata". Fjern markeringen i alle andre afkrydsningsfelter.
  6. Klik på Ryd browserdata.

Rediger dine cookieindstillinger

Du kan tillade eller blokere cookies, der gemmes af websites.

Bemærk! Hvis du ikke giver tilladelse til, at websites gemmer cookies, vil de fleste websites med login ikke virke.

Tillad eller bloker cookies som standard
  1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Under "Cookies" skal du vælge at tillade eller blokere lokale data.
  6. Klik på Udfør nederst til højre.

Bloker cookies fra andre websites

Du kan se cookies fra det website, du besøger, mens cookies fra andre websites, der ejer annoncer eller billeder på websiden, blokeres. Du blokerer disse tredjepartscookies ved at markere afkrydsningsfeltet ud for "Bloker tredjepartscookies og websitedata".

Alle cookies og websitedata fra andre websites blokeres, også selvom websitet er tilladt på din liste over undtagelser.

Tillad eller bloker cookies for et bestemt website

Hvis du tillader cookies som standard, kan du stadig blokere dem for et bestemt website.

1. Åbn Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Klik på Administrer undtagelser under "Cookies".
  6. Angiv den webadresse, du vil angive en undtagelse for, under "Mønster for hostname".
    • Hvis du vil oprette en undtagelse for et helt domæne, skal du indsætte tegnet [*.] før domænenavnet. [*.]google.com matcher f.eks. drive.google.com og calendar.google.com.
    • Du kan også angive en IP-adresse eller en webadresse, der ikke begynder med http://.
  7. Under "Adfærd" skal du vælge Tillad, Bloker eller Ryd ved lukning.
  8. Klik på Udfør nederst til højre.

For at fjerne undtagelser, du ikke længere vil have stående på listen, skal du holde markøren over det pågældende website eller domæne. Klik på Fjern Fjern og dernæst Udfør.

Bemærk! Hvis du bruger din Chromebook på arbejdet eller i skolen, kan du muligvis ikke ændre denne indstilling. Kontakt din administrator for at få yderligere hjælp.

Slet cookies, når Chrome lukkes

Du kan lade websites huske oplysninger under din browsersession, men automatisk slette de tilknyttede cookies, når du lukker Chrome.

1. Åbn Google Chrome på din computer.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Mere Mere og dernæst Indstillinger.
  3. Klik på Vis avancerede indstillinger nederst.
  4. Klik på Indstillinger for indhold i sektionen "Privatliv".
  5. Vælg Gem kun lokale data, indtil du lukker browseren under "Cookies".