Esborrar, activar i gestionar les galetes a Chrome

Podeu optar per suprimir les galetes existents, permetre o bloquejar totes les galetes i establir preferències per a llocs web determinats.

Què són les galetes

Són fitxers que creen els llocs web que visiteu i que desen la informació de navegació per simplificar la vostra experiència en línia. Amb les galetes, els llocs poden mantenir iniciada la vostra sessió, recordar les preferències del lloc i oferir-vos contingut local rellevant.

Hi ha dos tipus de galetes:

• Les galetes internes, que estan creades pel lloc que visiteu. El lloc es mostra a la barra d'adreces.
  • Les galetes de tercers, que estan creades per altres llocs. Part del contingut d'aquests llocs, com ara els anuncis o les imatges, es mostra a la pàgina web que visiteu.

Esborrar totes les galetes

Si suprimiu totes les galetes, es tancaran les sessions que tingueu iniciades en llocs web i pot ser que se suprimeixin les preferències que tingueu desades.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del contingut.
  5. Feu clic a Galetes.
  6. A "Totes les galetes i dades del lloc", feu clic a Suprimeix-ho tot.
  7. Per confirmar l'acció, feu clic a Esborra-ho tot.

Suprimir galetes concretes

Suprimir les galetes d'un lloc
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del contingut.
  5. Feu clic a Galetes.
  6. A "Totes les galetes i dades del lloc", cerqueu el nom del lloc web.
  7. A la dreta del lloc, feu clic a Suprimeix Suprimeix.
Suprimir galetes d'un període de temps
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més.
  3. Feu clic a Més eines Després Esborra les dades de navegació.
  4. A la part superior, feu clic al menú desplegable que hi ha al costat de l'opció "Esborra els elements següents de".
  5. Trieu un període de temps, com ara fa una hora o ahir.
  6. Marqueu l'opció "Galetes i altres dades dels llocs" i desmarqueu la resta d'elements.
  7. Feu clic a Esborra les dades de navegació.

Canviar la configuració de les galetes

Podeu permetre o bloquejar les galetes que desen els llocs web.

Nota: si no permeteu que els llocs desin galetes, la majoria de llocs en què sigui necessari que inicieu la sessió no funcionaran.

Permetre o bloquejar galetes de manera predeterminada
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del contingut.
  5. Feu clic a Galetes.
  6. Activeu o desactiveu l'opció Permet que els llocs desin i llegeixin les dades de les galetes.

Bloquejar galetes d'altres llocs

Podeu permetre les galetes del lloc que visiteu i bloquejar les d'altres llocs en què es mostrin anuncis o imatges. Per bloquejar aquestes galetes de tercers, activeu l'opció Bloqueja les galetes de tercers.

Totes les galetes i dades d'altres llocs es bloquejaran, encara que el lloc estigui permès a la llista d'excepcions.

Permetre o bloquejar galetes d'un lloc concret

Encara que permeteu les galetes de manera predeterminada, podeu bloquejar-les en un lloc concret.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del contingut.
  5. Feu clic a Galetes.
  6. Al costat de "Bloqueja", "Esborra en sortir" o "Permet", feu clic a Afegeix.
  7. Introduïu l'adreça web.
    • Per crear una excepció per a un domini sencer, inseriu [*.] abans del nom del domini. Per exemple, [*.]google.com inclourà drive.google.com i calendar.google.com.
    • També podeu posar-hi una adreça IP o una adreça web que no comenci per http://.
  8. Feu clic a Afegeix.

Per suprimir una excepció que ja no vulgueu fer servir, a la dreta del lloc web feu clic a Més Més Després Suprimeix.

Nota: si utilitzeu el dispositiu Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu canviar aquesta opció. Per obtenir més ajuda, contacteu amb l'administrador.

Suprimir galetes després de tancar Chrome

Podeu establir que els llocs recordin informació durant la sessió de navegació, però que suprimeixin automàticament les galetes quan sortiu de Chrome.

1. Obriu Google Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Configuració avançada.
  4. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Configuració del contingut.
  5. Feu clic a Galetes.
  6. Activeu l'opció Desa les dades locals només fins que surti del navegador.

Articles relacionats