Esborrar, activar i gestionar les galetes a Chrome

Podeu optar per suprimir les galetes existents, permetre o bloquejar totes les galetes i establir preferències per a llocs web determinats.

Què són les galetes

Són fitxers que creen els llocs web que visiteu i que desen la informació de navegació per simplificar la vostra experiència en línia. Amb les galetes, els llocs poden mantenir iniciada la vostra sessió, recordar les preferències del lloc i oferir-vos contingut local rellevant.

Hi ha dos tipus de galetes:

• Les galetes internes, que estan creades pel lloc que visiteu. El lloc es mostra a la barra d'adreces.
  • Les galetes de tercers, que estan creades per altres llocs. Part del contingut d'aquests llocs, com ara els anuncis o les imatges, es mostra a la pàgina web que visiteu.

Esborrar totes les galetes

Si suprimiu totes les galetes, es tancaran les sessions que tingueu iniciades en llocs web i pot ser que se suprimeixin les preferències que tingueu desades.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", feu clic a Totes les galetes i dades del lloc.
  6. A la part superior dreta, feu clic a Suprimeix-ho tot.
  7. A la part inferior dreta, feu clic a Fet.

Suprimir galetes concretes

Suprimir les galetes d'un lloc
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", feu clic a Totes les galetes i dades del lloc.
  6. A la part superior dreta, introduïu el nom del lloc.
  7. Poseu el cursor a sobre del lloc.
  8. A la dreta, feu clic a Suprimeix Suprimeix.
Suprimir galetes d'un període de temps
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més.
  3. Feu clic a Més eines Després Esborra les dades de navegació.
  4. Trieu un període, com ara fa una hora o ahir.
  5. Marqueu "Galetes i altres dades de llocs i de connectors" i desmarqueu la resta d'elements.
  6. Feu clic a Esborra les dades de navegació.

Canviar la configuració de les galetes

Podeu permetre o bloquejar les galetes que desen els llocs web.

Nota: si no permeteu que els llocs desin galetes, la majoria de llocs en què sigui necessari que inicieu la sessió no funcionaran.

Permetre o bloquejar galetes de manera predeterminada
  1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", trieu permetre o bloquejar les dades locals.
  6. A la part inferior dreta, feu clic a Fet.

Bloquejar galetes d'altres llocs

Podeu veure galetes del lloc que visiteu i bloquejar les d'altres llocs en què es mostren anuncis o imatges. Per permetre aquestes galetes de tercers, marqueu la casella situada al costat de l'opció "Bloqueja les galetes de tercers i les dades de llocs".

Totes les galetes i dades d'altres llocs es bloquejaran, encara que el lloc estigui permès a la llista d'excepcions.

Permetre o bloquejar galetes d'un lloc concret

Encara que permeteu les galetes de manera predeterminada, podeu bloquejar-les en un lloc concret.

1. Obriu Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", feu clic a Gestiona les excepcions.
  6. A "Patró del nom d'amfitrió", introduïu l'adreça web en què vulgueu afegir una excepció.
    • Per crear una excepció per a un domini sencer, inseriu [*.] abans del nom de domini. Per exemple, [*.]google.com inclourà drive.google.com i calendar.google.com.
    • També podeu posar-hi una adreça IP o una adreça web que no comenci per http://.
  7. A "Comportament", seleccioneu Permet, Bloqueja o Esborra en sortir.
  8. A la part inferior dreta, feu clic a Fet.

Per suprimir les excepcions que ja no vulgueu, poseu el cursor a sobre del lloc o del domini i feu clic a Suprimeix Suprimeix Després Fet.

Nota: si utilitzeu el dispositiu Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu canviar aquesta opció. Per obtenir més ajuda, contacteu amb l'administrador.

Suprimir galetes després de tancar Chrome

Podeu establir que els llocs recordin informació durant la sessió de navegació, però que suprimeixin automàticament les galetes quan sortiu de Chrome.

1. Obriu Google Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més Després Configuració.
  3. A la part inferior, feu clic a Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", trieu Desa les dades locals només fins que surti del navegador.

Articles relacionats