Gestió de les galetes i de les dades del lloc

Teniu el control pel que fa als permisos de galetes a Google Chrome. De manera predeterminada, totes les galetes estan activades, però podeu canviar aquesta configuració. Si s'han definit o bloquejat galetes a la pàgina que visualitzeu, apareixerà una icona al final de la barra d'adreces.

Què són les galetes? Les galetes són fitxers que els llocs web que visiteu creen per emmagatzemar informació de navegació, com ara les vostres preferències del lloc o la informació de perfil. Hi ha dos tipus de galetes: les galetes internes, establertes pel domini del lloc que s'indica a la barra d'adreces, i les galetes de tercers, que provenen d'altres fonts de domini que contenen elements, com ara anuncis o imatges, inserits a la pàgina.

Ajust de les galetes i dels permisos de dades dels llocs

1. Feu clic al menú de Chrome Chrome menu a la barra d'eines del navegador.
  2. Seleccioneu Configuració.
  3. Feu clic a Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic al botó Configuració del contingut.
  5. A la secció "Galetes", podeu canviar la configuració de galetes següent:

Suprimir galetes

Feu clic a Totes les galetes i dades del lloc per obrir el quadre de diàleg "Galetes i dades del lloc".
    • Per suprimir totes les galetes, feu clic a Suprimeix tot a la part inferior del quadre de diàleg.
    • Per suprimir una galeta concreta, passeu el cursor per sobre del lloc que hagi emès la galeta i, a continuació, feu clic a la X que apareixerà a l'extrem dret.

També podeu suprimir totes les galetes creades durant un període concret, mitjançant el quadre de diàleg "Esborrar les dades de navegació".

Si voleu que Google Chrome suprimeixi automàticament les galetes quan tanqueu totes les finestres del navegador, marqueu la casella de selecció "Conserva les dades locals fins que surti del navegador" del quadre de diàleg "Configuració del contingut". També podeu crear excepcions perquè se suprimeixin les galetes d'un lloc determinat tan bon punt tanqueu el navegador.

Bloqueig de galetes de manera predeterminada

• Bloqueig de totes les galetes: seleccioneu "Impedeix que els llocs estableixin dades". Tingueu en compte que en seleccionar aquesta configuració s'impedirà que funcionin la major part dels llocs en què és necessari que inicieu la sessió. Veureu galeta bloquejada a la barra d'adreces cada vegada que es bloquegi una galeta.
    • Bloqueig només de galetes de tercers: marqueu la casella de selecció "Bloqueja les galetes de tercers i les dades del lloc". Encara que hàgiu afegit un lloc a la llista d'excepcions i que hàgiu triat que se'n permetin les galetes, si aquesta casella de selecció està marcada, no s'acceptaran les galetes de tercers del lloc.

Admissió de galetes de manera predeterminada

Assegureu-vos que l'opció "Permet l'establiment de dades locals" estigui seleccionada per fer que s'admetin galetes tant internes com de tercers. Si només voleu acceptar galetes internes, marqueu la casella de selecció "Bloqueja les galetes de tercers i les dades del lloc".

Conservar les galetes i les dades del lloc de manera predeterminada fins que se surti del navegador

Chrome permetrà que els llocs conservin les dades locals, incloses les galetes internes i de tercers, i les esborrarà quan sortiu del navegador o quan el tanqueu.

Determinades galetes i dades del lloc associades amb les aplicacions allotjades no es poden esborrar mitjançant la configuració de contingut. Més informació sobre com podeu esborrar dades d'aplicacions allotjades si suprimiu la memòria cau i altres dades de navegació

Definició d'excepcions per a galetes de llocs web o dominis específics

Per controlar com s'han de tractar les galetes per a alguns llocs o dominis específics, feu clic a Gestiona les excepcions. Per afegir una norma al quadre de diàleg "Galetes i excepcions de dades de llocs" que apareix, seguiu aquests passos:

1. Feu clic al camp "Afegeix un patró d'excepció nou" i introduïu el nom de domini per al qual vulgueu crear una excepció.
      • Per crear excepcions per a tot un domini, inseriu [*.] abans del nom del domini (per exemple, [*.]google.com. D'aquesta manera s'inclouran drive.google.com i calendar.google.com).
      • També podeu especificar una adreça IP, una adreça IPv6 o un URL que no sigui http.
    2. Feu servir el menú per triar si el lloc pot definir galetes. Si seleccioneu Esborra en tancar, les galetes se suprimiran cada vegada que tanqueu el navegador.

També podeu editar o suprimir excepcions mitjançant aquest quadre de diàleg.

Feu servir un Chromebook a la feina o a classe? L'administrador de la xarxa us pot configurar les galetes. En aquest cas, no podreu canviar-ne la configuració. Més informació sobre l'ús d'un Chromebook gestionat

Veure informació de galetes de la pàgina que es consulta

Poden aparèixer icones a la barra d'adreces per avisar-vos que s'han bloquejat o definit galetes:

• La icona galetes bloquejades apareix sempre que una galeta es bloqueja a la pàgina que visiteu, encara que hàgiu admès totes les dades locals de manera predeterminada, segons les excepcions que hàgiu creat per a dominis específics.
  • La icona galetes permeses apareix sempre que es defineixen galetes a la pàgina que visualitzeu, encara que hàgiu bloquejat totes les galetes de manera predeterminada, segons les excepcions que hàgiu creat per a dominis específics.

Per veure les galetes que s'han definit o que s'han bloquejat, només heu de fer clic a la icona i, a continuació, a Mostra les dades de les galetes i del lloc. Llavors podreu crear les excepcions següents:

• Torna a bloquejar les galetes permeses: a la pestanya de galetes permeses, seleccioneu el lloc de la llista a la part superior i feu clic a Bloqueja. Aquests dominis s'afegiran a la llista d'excepcions.
  • Permet les galetes d'un domini: a la pestanya de galetes bloquejades, seleccioneu el lloc de la llista a la part superior i feu clic a Permet. Aquests dominis s'afegiran a la llista d'excepcions.

Si seleccioneu "Continua on ho vaig deixar" com a opció d'inici del navegador, les galetes de la sessió s'emmagatzemaran quan sortiu. Això mantindrà la vostra sessió iniciada en un lloc, com ara a Gmail.

• Permet les galetes d'un domini fins que surti o tanqui Chrome: a la pestanya de galetes bloquejades, seleccioneu el lloc de la llista a la part superior i feu clic a Esborra en tancar. Les galetes se suprimiran cada vegada que tanqueu el navegador.

Pot ser que hàgiu de tornar a carregar la pàgina perquè els canvis s'apliquin. Encara que hàgiu triat que voleu permetre les galetes d'un lloc, no s'acceptaran les galetes de tercers si la casella de selecció "Bloqueja les galetes de tercers i les dades del lloc" està marcada.