Esborrar, activar i gestionar les galetes a Chrome

De manera predeterminada, totes les galetes estan permeses, però podeu canviar aquesta configuració i esborrar les galetes de tots els llocs o bé de pàgines concretes.

Què són les galetes

Són fitxers que creen els llocs web que visiteu i que desen informació de navegació, com ara les vostres preferències per al lloc o la vostra informació de perfil. Hi ha dos tipus de galetes:

• Les galetes internes, definides pel lloc que es mostra a la barra d'adreces.
  • Les galetes de tercers, que provenen d'altres llocs que han inserit elements a la pàgina que visiteu, per exemple, anuncis o imatges.

No totes les galetes són perjudicials, ja que, per exemple, ajuden el lloc web a recordar la configuració que preferiu perquè la pugui tornar a carregar si el visiteu altra vegada la setmana següent. Les galetes també poden ajudar un lloc web a recordar la vostra ubicació perquè us pugui proporcionar contingut local rellevant, com ara informació meteorològica.

Suprimir determinades galetes o esborrar-les totes

Podeu suprimir dels vostres dispositius la informació i les dades de les galetes internes i de tercers. Si ho feu, és possible que se suprimeixin elements com ara les preferències que teniu desades per als llocs web.

1. Obriu Google Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Menú Menú.
  3. Feu clic a Configuració Després Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", feu clic a Totes les galetes i dades del lloc.

Permetre o no permetre les galetes

Podeu activar o desactivar les galetes que desen els llocs web.

1. Obriu Google Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Menú Menú.
  3. Feu clic a Configuració Després Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. Canvieu la configuració a la secció "Galetes":
    • Per bloquejar totes les galetes, feu clic a No permetis que s'emmagatzemin dades dels llocs. Quan utilitzeu aquesta configuració, la majoria de llocs en què és necessari que inicieu la sessió no funcionaran.
    • Per permetre només les galetes internes i bloquejar totes les galetes de tercers, marqueu Bloqueja les galetes de tercers i les dades de llocs. Amb aquesta configuració, les dades del lloc no es poden escriure ni llegir, encara que hàgiu afegit el lloc en qüestió a la llista d'excepcions i hàgiu triat que es permetin totes les galetes.
    • Si voleu permetre tant les galetes internes com les de tercers, feu clic a Permet que s'emmagatzemin dades locals.

Comprovar que s'hagi desat la configuració

Si accediu a un lloc i hi ha una galeta bloquejada, veureu una icona de galeta bloquejada  a la barra d'adreces.

Gestionar altres tipus de dades i d'informació sobre les galetes

Quan utilitzeu Chrome a l'ordinador, podeu controlar la informació relacionada amb les galetes. Obteniu informació sobre com gestionar-ne la configuració.

Conservar les galetes i les dades del lloc de manera predeterminada fins que se surti del navegador

Mentre navegueu, Chrome permetrà que els llocs desin informació, incloent-hi les galetes internes i les de tercers, però l'esborrarà quan tanqueu Chrome.

1. Obriu Google Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Menú Menu.
  3. Feu clic a Configuració Després Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes", seleccioneu Desa les dades locals només fins que surti del navegador.

No podeu esborrar determinades dades de llocs i de galetes associades amb les aplicacions que heu afegit a Chrome des de Chrome Web Store. Obteniu informació sobre com esborrar les dades de les aplicacions allotjades suprimint la memòria cau i altres dades de navegació.

Definir excepcions per a determinats llocs web o dominis

Podeu bloquejar la majoria de galetes però, alhora, permetre-les en determinats llocs web:

1. Obriu Google Chrome a l'ordinador.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Menú Menu.
  3. Feu clic a Configuració Després Mostra la configuració avançada.
  4. A la secció "Privadesa", feu clic a Configuració del contingut.
  5. A "Galetes" feu clic a Gestiona les excepcions.
  6. Introduïu el nom del lloc per al qual vulgueu permetre les galetes.
    • Per permetre les galetes de tot un domini, inseriu [*.] abans del nom de domini. Per exemple, [*.]google.com. D'aquesta manera, es crearà una excepció per a drive.google.com i calendar.google.com.
    • També podeu posar-hi una adreça IP o una adreça web que no comenci per "http".
  7. Feu servir el menú per triar si el lloc pot definir galetes. Si seleccioneu Esborra en sortir, les galetes se suprimiran cada vegada que tanqueu el navegador.

També podeu editar o suprimir excepcions mitjançant aquesta casella. Passeu el cursor per sobre del lloc o del domini, feu clic a la i, a continuació, a Fet.

Si feu servir Chromebook a la feina o a classe, és possible que l'administrador de la xarxa us configuri les galetes. En aquest cas, no podreu canviar-ne la configuració. Obteniu més informació sobre com utilitzar un dispositiu Chromebook gestionat.

Canviar els permisos de les galetes de la pàgina que es consulta

Si heu afegit excepcions de galetes en determinats dominis, la barra d'adreces mostrarà si estan bloquejades

Podeu ajustar els permisos de les galetes de la pàgina que consulteu.

1. Obriu Chrome i dirigiu-vos a la pàgina de la qual vulgueu gestionar les galetes.
  2. Feu clic a la icona de connexió de la barra d'adreces, que pot tenir l'aspecte d'un cadenat Lock o d'una pàgina Blank page icon.
  3. Feu clic a l'enllaç [número] d'aquest lloc.
  4. Ajusteu les galetes:
    • Torneu a bloquejar les galetes permeses: a la pestanya "Permeses", seleccioneu el lloc de la llista a la part superior i feu clic a Bloqueja.
    • Permeteu les galetes d'un domini: a la pestanya "Bloquejat", seleccioneu el lloc de la llista a la part superior i feu clic a Permet.
    • Permeteu les galetes d'un domini fins que sortiu de Chrome o el tanqueu: a la pestanya "Bloquejat", seleccioneu el lloc de la llista a la part superior i feu clic a Esborra en sortir. Les galetes se suprimiran cada vegada que tanqueu el navegador.

Pot ser que hàgiu de tornar a carregar la pàgina perquè els canvis s'apliquin. Encara que hàgiu permès les galetes internes d'un lloc, no se n'acceptaran les galetes de tercers si heu marcat la casella "Bloqueja les galetes de tercers i les dades de llocs".

Articles relacionats