Esborrar, activar i gestionar les galetes a Chrome

Podeu optar per suprimir les galetes existents, permetre o bloquejar totes les galetes i establir preferències per a llocs web determinats.

Què són les galetes

Són fitxers que creen els llocs web que visiteu i que desen la informació de navegació per simplificar la vostra experiència en línia. Amb les galetes, els llocs poden mantenir iniciada la vostra sessió, recordar les preferències del lloc i oferir-vos contingut local rellevant.

Hi ha dos tipus de galetes:

• Les galetes internes, que estan creades pel lloc que visiteu. El lloc es mostra a la barra d'adreces.
  • Les galetes de tercers, que estan creades per altres llocs. Part del contingut d'aquests llocs, com ara els anuncis o les imatges, es mostra a la pàgina web que visiteu.

Esborrar totes les galetes

Si suprimiu totes les galetes, es tancaran les sessions que tingueu iniciades en llocs web i pot ser que se suprimeixin les preferències que tingueu desades.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Galetes i altres dades dels llocs web.
  4. Feu clic a Mostra totes les galetes i les dades dels llocs web i, a continuació, Suprimeix-ho tot.
  5. Per confirmar l'acció, feu clic a Esborra-ho tot.

Suprimir galetes concretes

Suprimir les galetes d'un lloc web
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Galetes i altres dades dels llocs web.
  4. Feu clic a Mostra totes les galetes i les dades dels llocs web.
  5. A la part superior dreta, cerqueu el nom del lloc web.
  6. A la dreta del lloc web, feu clic a Suprimeix Suprimeix.
Suprimir les galetes d'un període de temps
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més.
  3. Feu clic a Més eines i, a continuació, Esborra les dades de navegació.
  4. A la part superior, feu clic al menú desplegable que hi ha al costat de l'opció "Interval de temps".
  5. Trieu un període de temps, com ara Darrera hora o 24 darreres hores.
  6. Marqueu l'opció "Galetes i altres dades dels llocs web" i desmarqueu els altres elements.
  7. Feu clic a Esborra les dades.

Canviar la configuració de les galetes

Podeu permetre o bloquejar les galetes que desen els llocs web.

Nota: si no permeteu que els llocs web desin galetes, la majoria de llocs web en què sigui necessari que inicieu la sessió no funcionaran.

Permetre o bloquejar galetes

Podeu bloquejar o permetre totes les galetes de manera predeterminada. També podeu permetre les galetes d'un lloc web concret i alhora bloquejar les de tercers als anuncis o a les imatges d'aquesta pàgina web.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Galetes i altres dades dels llocs web.
  4. Seleccioneu una opció:
    • "Permet totes les galetes".
    • "Bloqueja totes les galetes (opció no recomanada)".
    • "Bloqueja les galetes de tercers en mode d'incògnit".
    • "Bloqueja les galetes de tercers".

Important: si bloquegeu les galetes de tercers, totes les galetes i les dades d'altres llocs web es bloquejaran, encara que el lloc web estigui permès a la llista d'excepcions.

Permetre o bloquejar galetes d'un lloc web concret

Encara que permeteu les galetes de manera predeterminada, podeu bloquejar-les en un lloc concret.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Galetes i altres dades dels llocs web.
  4. Al costat de "Llocs web que sempre poden fer servir galetes", "Sempre esborren les galetes en tancar les finestres" o "Llocs web que mai no poden fer servir galetes", feu clic a Afegeix
  5. Introduïu l'adreça web.
    • Per crear una excepció per a un domini sencer, inseriu [*.] abans del nom del domini. Per exemple, [*.]google.com inclourà drive.google.com i calendar.google.com.
    • També podeu posar-hi una adreça IP o una adreça web que no comenci per http://.
  6. Seleccioneu Afegeix.

Per suprimir una excepció que ja no vulgueu fer servir, aneu a la dreta del lloc web i feu clic a Més Més i, a continuació, Suprimeix.

Nota: si utilitzeu el dispositiu Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu canviar aquesta opció de configuració. Per obtenir més ajuda, contacteu amb l'administrador.

Suprimir galetes després de tancar Chrome

Podeu establir que els llocs recordin informació durant la sessió de navegació, però que suprimeixin automàticament les galetes quan sortiu de Chrome.

1. A l'ordinador, obriu Google Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. A "Privadesa i seguretat", feu clic a Galetes i altres dades dels llocs web
  4. Activeu l'opció Esborra les galetes i les dades dels llocs web en sortir de Chrome.
    • Si teniu activada la sincronització amb Chrome, la sincronització es posarà en pausa quan sortiu de la sessió de navegació de Chrome.

Articles relacionats