Suprimir, permetre i gestionar les galetes a Chrome

Podeu decidir si voleu suprimir les galetes existents, permetre o bloquejar totes les galetes i establir preferències per a llocs web determinats.

Important: si formeu part del grup de proves de Protecció antiseguiment, veureu una nova opció de configuració de Chrome per gestionar les galetes de tercers anomenada "Protecció antiseguiment". Obteniu més informació sobre Protecció antiseguiment.

Què són les galetes

Les galetes són fitxers creats pels llocs web que visiteu. En desar informació sobre la vostra visita, us faciliten l'experiència en línia. Per exemple, els llocs web poden mantenir iniciada la vostra sessió, recordar les vostres preferències del lloc web i oferir-vos contingut local rellevant.

Hi ha 2 tipus de galetes:

• Galetes pròpies: creades pel lloc web que visiteu. El lloc web es mostra a la barra d'adreces.
  • Galetes de tercers: creades per altres llocs web. Els llocs web que visiteu poden inserir contingut d'altres llocs web, com ara imatges, anuncis i text. Qualsevol d'aquests altres llocs web pot desar galetes i altres dades per personalitzar-vos l'experiència.

Suprimir totes les galetes

Important: si suprimiu galetes, és possible que se us tanqui la sessió dels llocs web que us recorden i que se suprimeixin les preferències que tingueu desades. Aquest comportament s'aplica cada vegada que se suprimeix una galeta.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Galetes de tercers.
    • Consell: si formeu part del grup de proves de Protecció antiseguiment, seleccioneu Protecció antiseguiment.
  4. Feu clic a Mostra totes les dades i els permisos dels llocs web i, a continuació, Suprimeix totes les dades.
  5. Per confirmar-ho, feu clic a Suprimeix.

Suprimir galetes concretes

Suprimir galetes d'un lloc web
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Galetes de tercers.
    • Consell: si formeu part del grup de proves de Protecció antiseguiment, seleccioneu Protecció antiseguiment.
  4. Feu clic a Mostra totes les dades i els permisos dels llocs web.
  5. A la part superior dreta, cerqueu el nom del lloc web.
  6. A la dreta del lloc web, feu clic a Suprimeix Suprimeix.
  7. Per confirmar-ho, feu clic a Suprimeix.
Suprimir galetes d'un període de temps
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Esborra les dades de navegació.
  3. A la part superior, al costat d'"Interval de temps", feu clic al menú desplegable.
  4. Trieu un període de temps, com ara la darrera hora o el darrer dia.
  5. Marqueu l'opció Galetes i altres dades dels llocs web.
  6. Desmarqueu la resta d'elements.
  7. Feu clic a Esborra les dades.

Canviar la configuració de galetes

Important: si no permeteu que els llocs web desin galetes, és possible que no funcionin de la manera prevista. Per gestionar les galetes pròpies, obteniu més informació sobre les dades dels llocs web al dispositiu.

Podeu permetre o bloquejar les galetes de qualsevol lloc web.

Permetre o bloquejar les galetes de tercers

Podeu permetre o bloquejar les galetes de tercers de manera predeterminada.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Galetes de tercers.
  4. Seleccioneu una opció:
    • Permet les galetes de tercers.
    • Bloqueja les galetes de tercers en mode d'incògnit.
    • Bloqueja les galetes de tercers.
      • Si bloquegeu les galetes de tercers, totes les galetes de tercers d'altres llocs web es bloquegen, tret que el lloc web estigui permès a la llista d'excepcions.
Permetre les galetes de tercers per a un lloc web concret
Important: si utilitzeu el Chromebook a la feina o en un centre educatiu, és possible que no pugueu canviar aquesta opció de configuració. Per obtenir més ajuda, contacteu amb l'administrador.

Encara que bloquegeu les galetes de tercers de manera predeterminada, podeu permetre-les en un lloc web concret.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Galetes de tercers.
    • Consell: si formeu part del grup de proves de Protecció antiseguiment, seleccioneu Protecció antiseguiment.
  4. Al costat de l'opció "Amb permís per utilitzar les galetes de tercers", feu clic a Afegeix.
  5. Introduïu l'adreça web.
    • Per crear una excepció per a un domini sencer, inseriu [*.] abans del nom del domini. Per exemple, [*.]google.com inclourà drive.google.com i calendar.google.com.
    • També podeu posar-hi una adreça IP o una adreça web que no comenci per http://.
  6. Seleccioneu Afegeix.

Per suprimir una excepció que ja no vulgueu fer servir, aneu a la dreta del lloc web i feu clic a Suprimeix Suprimeix.

Permetre temporalment les galetes de tercers per a un lloc web concret
Si bloquegeu les galetes de tercers, és possible que alguns llocs web no funcionin de la manera prevista. Podeu permetre temporalment les galetes de tercers per a un lloc web concret que visiteu.
  1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la barra d'adreces de la part superior:
    • Per permetre les galetes de tercers: seleccioneu Galetes de tercers bloquejades o Protecció antiseguiment i activeu Galetes de tercers.
    • Per bloquejar les galetes de tercers: seleccioneu Galetes de tercers permeses o Protecció antiseguiment Previsualitza i desactiveu Galetes de tercers.
  3. Per tancar el quadre de diàleg i tornar a carregar la pàgina, seleccioneu Tanca Tanca. També podeu seleccionar qualsevol lloc fora del quadre de diàleg per tancar-lo.
  4. Quan la pàgina es torni a carregar, la barra d'adreces mostrarà "Galetes de tercers permeses", "Galetes de tercers bloquejades" o "Galetes de tercers limitades" en funció de la configuració que hàgiu definit.

Consells:

Permetre que els llocs web relacionats accedeixin a l'activitat
Una empresa pot definir un grup de llocs web que estan relacionats entre si. Per exemple, pot ser que una empresa vulgui mantenir iniciada la vostra sessió mentre us moveu entre acme-music.example i acme-video.example.
Si permeteu les galetes de tercers: es permet que els llocs web relacionats accedeixin a la vostra activitat per personalitzar el contingut o mantenir la vostra sessió iniciada en diferents llocs web.
Si bloquegeu les galetes de tercers: sovint s'impedeix aquest tipus de connexió entre llocs web. Podeu bloquejar les galetes de tercers alhora que permeteu que els llocs web del mateix grup millorin la vostra experiència.
A GitHub, podeu trobar la llista completa d'empreses que defineixen grups de llocs web relacionats. Obteniu més informació sobre llocs web relacionats i galetes de tercers.
Important: si seleccioneu l'opció "Permet les galetes de tercers", un grup de llocs web relacionats podrà compartir la vostra activitat al grup de manera predeterminada.
Important: si "Protecció antiseguiment" es mostra com a opció a la vostra configuració, un grup de llocs web relacionats podrà compartir la vostra activitat al grup de manera predeterminada.

Per permetre que els llocs web relacionats vegin la vostra activitat dins del grup:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Galetes de tercers.
  4. Seleccioneu Bloqueja les galetes de tercers.
  5. Activeu o desactiveu l'opció Permet que els llocs web relacionats vegin la teva activitat al grup.

Perquè es mostrin els llocs web relacionats al mateix grup:

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Galetes de tercers i, a continuació, Mostra totes les dades i els permisos dels llocs web.
    • Consell: si formeu part del grup de proves de Protecció antiseguiment, seleccioneu Protecció antiseguiment.
  4. Trieu un lloc web.
  5. Feu clic a Més Més i, a continuació, Mostra llocs web del mateix grup.

Consell:

• Per trobar els llocs web relacionats, al costat de la barra d'adreces, feu clic a Mostra la informació del lloc web Default (Secure) i, a continuació, Dades de llocs web i galetes i, a continuació, Mostra llocs web relacionats.
    • Si formeu part del grup de proves de Protecció antiseguiment, seleccioneu Protecció antiseguiment.
Sobre el contingut inserit

Els llocs web que visiteu poden inserir contingut d'altres llocs web, com ara imatges, anuncis, text i fins i tot funcions, com un editor de text o un widget del temps. Aquests altres llocs web poden demanar permís per utilitzar la informació que han desat sobre el vostre perfil (sovint mitjançant galetes) perquè el seu contingut funcioni correctament.

Per exemple, suposem que soleu redactar documents a docs.google.com. Per fer un treball de l'escola, heu de col·laborar amb altres alumnes al portal de classe del vostre centre educatiu, que ofereix accés directe a Documents de Google. Amb el vostre permís:

• Documents de Google pot accedir a les galetes de tercers mentre utilitzeu el lloc web del vostre centre educatiu, cosa que permet una connexió entre el lloc web i Documents de Google.
  • D'aquesta manera, Documents de Google podrà verificar qui sou, trobar la vostra informació i desar els canvis que feu als documents del lloc web.

En alguns casos, aquesta informació es pot utilitzar per fer un seguiment de la vostra activitat mentre navegueu per llocs web. Com a funció de privadesa, podeu decidir quan voleu que el contingut inserit accedeixi a les vostres dades de llocs web de confiança.

Consell: la connexió utilitza galetes i dura 30 dies o mentre mantingueu l'activitat. Podeu deixar de permetre la connexió en qualsevol moment a Configuració.

Per concedir o rebutjar el permís

Quan navegueu per un lloc web que mostra una sol·licitud demanant permís perquè el contingut inserit utilitzi informació que ha desat sobre el vostre perfil:

• Seleccioneu Permet per concedir al lloc web accés a la informació que ha desat sobre la vostra persona (mitjançant galetes).
  • Seleccioneu No permetis per denegar l'accés.

Consells:

Gestionar les opcions de protecció antiseguiment

Quan aquesta opció està activada, Protecció antiseguiment limita significativament els llocs web perquè no utilitzin galetes de tercers per fer un seguiment de la vostra activitat mentre navegueu, excepte en alguns casos limitats per permetre que els serveis bàsics funcionin. Si voleu, podeu bloquejar completament les galetes de tercers a la configuració. Podeu gestionar les vostres preferències de Protecció antiseguiment amb l'opció de configuració "Privadesa i seguretat".

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració Configuració.
  3. Feu clic a Privadesa i seguretat i, a continuació, Protecció antiseguiment.
  4. També podeu triar proteccions de privadesa avançades:
    • Bloquejar totes les galetes de tercers: si activeu aquesta opció, és possible que les funcions d'alguns llocs web no vagin bé. Chrome bloqueja totes les galetes de tercers dels llocs web que visiteu, inclosos els llocs web relacionats.
    • Enviar una sol·licitud "Do Not Track" amb el trànsit de navegació: quan activeu aquesta opció, sol·liciteu que els llocs web no facin un seguiment de la vostra activitat. Els llocs web determinen a discreció seva si compleixen la sol·licitud. Obteniu més informació sobre "Do Not Track".
    • Triar quins llocs web voleu que utilitzin galetes de tercers: també podeu comprovar i editar quins llocs web permeteu que utilitzin galetes de tercers a la secció "Llocs web amb permís per utilitzar les galetes de tercers". Obteniu informació sobre com podeu permetre les galetes de tercers.

Tanca la cerca
Aplicacions de Google