Slett, slå på og administrer informasjonskapsler i Chrome

Du kan slette eksisterende informasjonskapsler, tillate eller blokkere alle informasjonskapsler samt angi innstillinger for spesifikke nettsteder.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er filer som opprettes av nettsteder du besøker, og brukes for å lagre surfeinformasjonen din, så det blir lettere å bruke nettet. Informasjonskapsler brukes på nettsteder for å holde deg pålogget, huske innstillingene dine og vise deg lokalt relevant innhold.

Det finnes to typer informasjonskapsler:

• Informasjonskapsler fra førstetilbydere opprettes av nettstedet du besøker. Nettstedet vises i adressefeltet.
  • Informasjonskapsler fra tredjeparter opprettes av andre nettsteder. Disse nettstedene eier noe av innholdet, for eksempel annonser eller bilder, som du ser på nettsiden du besøker.

Slett alle informasjonskapsler

Hvis du sletter alle informasjonskapsler, blir du logget av nettsteder du er logget på, og det kan hende at lagrede innstillinger blir slettet.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Klikk på Fjern alle under «Alle informasjonskapsler og nettstedsdata».
  7. Bekreft ved å klikke på Fjern alle.

Slett bestemte informasjonskapsler

Slett informasjonskapsler for et nettsted
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Søk etter nettstedets navn under «Alle informasjonskapsler og nettstedsdata».
  7. Klikk på Fjern Fjern til høyre for nettstedet.
Slett informasjonskapsler fra en tidsperiode
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre.
  3. Klikk på Flere verktøy og deretter Slett nettlesingsdata.
  4. Trykk på rullegardinmenyen øverst, ved siden av «Fjern de følgende elementene fra».
  5. Velg en tidsperiode, for eksempel den siste timen eller det siste døgnet.
  6. Merk av for «Informasjonskapsler og andre nettstedsdata». Fjern avmerkingen for alle de andre elementene.
  7. Klikk på Slett nettlesingsdata.

Endre innstillingene for informasjonskapsler

Du kan tillate eller blokkere informasjonskapsler fra nettsteder.

Merk: De fleste nettsteder som krever at du logger på, fungerer ikke hvis du ikke gir dem tillatelse til å lagre informasjonskapsler.

Tillat eller blokkér informasjonskapsler som standard
  1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Slå La nettsteder lagre og lese data i informasjonskapsler på eller av.

Blokkér informasjonskapsler fra andre nettsteder

Du kan tillate informasjonskapsler fra nettstedet du besøker, og samtidig blokkere informasjonskapsler fra andre nettsteder som eier annonser eller bilder på nettsiden du er på. Slå på Blokkér informasjonskapsler fra tredjeparter for å blokkere slike informasjonskapsler fra tredjeparter.

Alle informasjonskapsler og nettstedsdata fra andre nettsteder blir blokkert – selv for nettsteder som er tillatt på unntakslisten.

Tillat eller blokkér informasjonskapsler for et spesifikt nettsted

Du kan blokkere informasjonskapsler for spesifikke nettsteder selv om du tillater informasjonskapsler som standard.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Klikk på Legg til ved siden av «Blokkér», «Fjern ved avslutning» eller «Tillat».
  7. Skriv inn nettadressen.
    • For å lage et unntak for et helt domene, sett inn [*.] før domenenavnet. Eksempel: [*.]google.com samsvarer med både drive.google.com og calendar.google.com.
    • Du kan også skrive inn IP-adresser eller nettadresser som ikke begynner med http://.
  8. Klikk på Legg til.

For å fjerne et unntak du ikke vil bruke lenger, klikk på Mer Mer til høyre for nettstedet og deretter Fjern.

Merk: Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, er det ikke sikkert at du kan endre denne innstillingen. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Slett informasjonskapsler når du lukker Chrome

Du kan la nettsteder huske informasjon mens du surfer, og så slette informasjonskapslene automatisk når du lukker Chrome.

1. Åpne Google Chrome på datamaskinen.
  2. Klikk på Mer Mer øverst til høyre og deretter Innstillinger.
  3. Klikk på Avansert nederst.
  4. Klikk på Innstillinger for innhold under «Personvern og sikkerhet».
  5. Klikk på Informasjonskapsler.
  6. Slå på Behold lokale data bare inntil du lukker nettleseren.