Slett, slå på og administrer informasjonskapsler i Chrome

Du kan slette eksisterende informasjonskapsler, tillate eller blokkere alle informasjonskapsler samt angi innstillinger for spesifikke nettsteder.

Hva er informasjonskapsler?

Informasjonskapsler er filer som opprettes av nettsteder du besøker, og brukes for å lagre surfeinformasjonen din, så det blir lettere å bruke nettet. Informasjonskapsler brukes på nettsteder for å holde deg pålogget, huske innstillingene dine og vise deg lokalt relevant innhold.

Det finnes to typer informasjonskapsler:

• Informasjonskapsler fra førstetilbydere opprettes av nettstedet du besøker. Nettstedet vises i adressefeltet.
  • Informasjonskapsler fra tredjeparter opprettes av andre nettsteder. Disse nettstedene eier noe av innholdet, for eksempel annonser eller bilder, som du ser på nettsiden du besøker.

Slett alle informasjonskapsler

Hvis du sletter alle informasjonskapsler, blir du logget av nettsteder du er logget på, og det kan hende at lagrede innstillinger blir slettet.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Personvern og så Slett nettlesingsdata.
  4. Velg en tidsperiode, for eksempel Siste time eller Alle datoer.
  5. Merk av for «Informasjonskapsler, medielisenser og nettstedsdata», og fjern avmerkingen for alle andre elementer.
  6. Trykk på Fjern dataog så Fjern.

Tillat eller blokkér informasjonskapsler

Du kan tillate eller blokkere informasjonskapsler fra nettsteder.

Merk: De fleste nettsteder som krever at du logger på, fungerer ikke hvis du ikke gir dem tillatelse til å lagre informasjonskapsler.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Trykk på Nettstedsinnstillinger og så Informasjonskapsler.
  4. Slå Informasjonskapsler på eller av.

Blokkér informasjonskapsler fra andre nettsteder

Du kan tillate informasjonskapsler fra nettsteder du besøker, og blokkere informasjonskapsler fra andre nettsteder som eier annonser eller bilder som vises på det aktuelle nettstedet.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted.
  3. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Mer og deretter Informasjon Informasjon og deretter Informasjonskapsler.
  4. Trykk på Blokkér informasjonskapsler fra tredjeparter

Tips: Alle informasjonskapsler og nettstedsdata fra andre nettsteder blir blokkert, selv for nettsteder som står på unntakslisten.

Slett informasjonskapsler fra ett enkelt nettsted

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Gå til et nettsted.
  3. Til høyre for adressefeltet trykker du på Mer Mer og deretter Informasjon Informasjon og deretter Informasjonskapsler.
  4. Trykk på Slett Fjern ved siden av antallet informasjonskapsler som er i bruk.