Cookies wissen, inschakelen en beheren in Chrome

U kunt bestaande cookies verwijderen, alle cookies toestaan of blokkeren en voorkeuren voor bepaalde websites instellen.

Wat zijn cookies?

Cookies zijn bestanden die worden gemaakt door websites die u bezoekt. Ze verbeteren de online functionaliteit door browsegegevens op te slaan. Met cookies kunnen sites u ingelogd houden, uw sitevoorkeuren onthouden en lokaal relevante content aan u leveren.

Er zijn twee soorten cookies:

• Directe cookies worden gemaakt door de site die u bezoekt. De site wordt weergegeven in de adresbalk.
  • Indirecte cookies worden gemaakt door andere sites. Deze sites zijn eigenaar van een deel van de content (zoals advertenties of afbeeldingen) die u ziet op de webpagina die u bezoekt.

Alle cookies wissen

Als u cookies verwijdert, wordt u uitgelogd van websites en kunnen uw opgeslagen voorkeuren worden verwijderd.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Privacy en vervolgens Browsegegevens wissen.
  4. Kies een periode, zoals afgelopen uur of altijd.
  5. Vink 'Cookies en sitegegevens' aan. Verwijder de vinkjes bij alle andere items.
  6. Tik op Gegevens wissen.

Cookies toestaan of blokkeren

U kunt cookies die worden opgeslagen door websites, toestaan of blokkeren.

Opmerking: Als u sites niet toestaat cookies op te slaan, werken de meeste sites niet waarbij u moet inloggen.

1. Open de Chrome-app Chrome op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Tik op Site-instellingen en vervolgens Cookies.
  4. Schakel Cookies in of uit.
  5. Optioneel: Kies ervoor cookies van derden toe te staan.

Cookies van andere sites blokkeren

U kunt cookies toestaan van de site die u bezoekt, terwijl u cookies blokkeert van andere sites die eigenaar zijn van advertenties of afbeeldingen op de webpagina. Als u deze cookies van derden wilt blokkeren, verwijdert u het vinkje uit het selectievakje 'Cookies van derden toestaan'.

Alle cookies en sitegegevens van andere sites worden geblokkeerd, ook als de site is toegestaan op de lijst met uitzonderingen.