Kontrollera om en webbplatsanslutning är säker

Chrome hjälper dig att surfa säkrare genom att varna dig när en webbplats som kan vara osäker att besöka upptäcks. Om en webbplats kan vara osäker ändrar Chrome ikonen bredvid webbadressen.

1. Öppna en webbsida i Chrome.
  2. Du kan se hur säker en webbplats är genom att titta på säkerhetsstatussymbolen till vänster om webbadressen:
    • Default (Secure) Standard (säker)
    • Visa information om webbplatsen Information eller Inte säker
    • Farlig Inte säker eller Farlig
  3. Klicka på ikonen om du vill se en sammanfattning av webbplatsens integritetsinformation och behörigheter.

Tips!

• Om du vill att Chrome ska be dig bekräfta innan du använder en osäker anslutning kan du aktivera Använd alltid en säker anslutning.
  • Om Använd alltid en säker anslutning är aktiverat och en webbplats inte har stöd för HTTPS visar Chrome en varning om att anslutningen inte är säker. Läs mer om Använd alltid en säker anslutning.

Vad säkerhetssymbolerna betyder

Symbolerna anger om Chrome har upprättat en säker och privat anslutning till en webbplats eller inte.

Default (Secure) Standard (säker)

Uppgifter som du skickar till eller tar emot via webbplatsen är privata mellan dig och webbplatsen.

Var försiktig när du delar känsliga eller personliga uppgifter, även om du är ansluten till en säker webbplats. Kontrollera webbplatsnamnet i adressfältet för att vara säker på att du befinner dig på den webbplats du vill besöka.

Visa information om webbplatsen Information eller Inte säker

Webbplatsen har inte en privat anslutning. Någon skulle kunna se och ändra uppgifterna som du skickar och tar emot via webbplatsen.

Webbplatsens ägare måste skydda webbplatsen och datan med HTTPS för att åtgärda problemet.

Farlig Inte säker eller Farlig

Ange inte privata eller personliga uppgifter på den här sidan. Undvik om möjligt att använda webbplatsen.

Inte säker: Tänk dig för innan du fortsätter. Något är fel med säkerheten för webbplatsens anslutning. Någon skulle kunna se uppgifter som du skickar eller tar emot via webbplatsen.

Farlig: Använd inte den här webbplatsen. Om röd varningstext visas över hela sidan har platsen flaggats som osäker av Säker webbsökning. Webbplatsen kan använda informationen den tar emot på ett obehörigt eller otillåtet sätt och kan försöka installera skadlig programvara på din dator. Att använda den här webbplatsen kan äventyra din integritet och säkerhet.

Åtgärda felet Anslutningen är inte privat
Om felmeddelandet Anslutningen är inte privat visas över hela sidan har det uppstått problem med webbplatsen, nätverket eller datorn. Läs mer om hur du felsöker problemet Anslutningen är inte privat.
Hantera enhetscertifikat på Mac och Windows

Chrome autentiserar och skyddar HTTPS-anslutningar med webbplatscertifikat. Dessa certifikat krypterar länken mellan en webbplats och din webbläsare.

I Chromes rotprogram finns alla betrodda rotcertifikat för autentisering av HTTPS-webbplatser i Chrome. Läs mer om Chromes rotprogram.

Chrome lägger till anpassade rotcertifikat från certifikaten som används av datorns operativsystem. Så här kan du se certifikaten på din enhet:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet följt av Säkerhet.
  4. Under Avancerat klickar du på Hantera enhetscertifikat.