Sjekk om tilkoblingen til et nettsted er sikker

Chrome hjelper deg med å surfe sikrere ved å varsle deg når den oppdager nettsteder som kan være utrygge å besøke. Når et nettsted kan være utrygt, endrer Chrome ikonet ved siden av nettstedsadressen.

1. Åpne en nettside i Chrome.
  2. For å sjekke nettstedets sikkerhet, se på symbolet for sikkerhetsstatusen til venstre for nettadressen:
    • Default (Secure) Standard (Sikkert)
    • Se opplysninger om nettstedet Informasjon eller Ikke sikkert
    • Farlig Ikke sikkert eller Farlig
  3. For å se et sammendrag av personverninformasjonen og tillatelsene for nettstedet, klikk på ikonet.

Tips:

• Hvis du vil at Chrome skal spørre deg før du bruker en usikret tilkobling, slår du på Bruk alltid sikre tilkoblinger.
  • Når Bruk alltid sikre tilkoblinger er slått på og et nettsted ikke støtter HTTPS, ser du advarselen «Tilkoblingen er ikke sikker» i Chrome. Finn ut mer om Bruk alltid sikre tilkoblinger.

Dette betyr sikkerhetssymbolene

Disse symbolene viser om Chrome har etablert en sikker og privat tilkobling til nettstedet eller ikke.

Default (Secure) Standard (Sikkert)

Informasjon du sender eller mottar via nettstedet, holdes privat mellom deg og nettstedet.

Selv når du er sikkert tilkoblet et nettsted, må du alltid være forsiktig når du deler sensitiv informasjon eller personopplysninger. Sjekk nettstedsnavnet i adressefeltet for å forsikre deg om at du er på nettstedet du ønsker å besøke.

Se opplysninger om nettstedet Informasjon eller Ikke sikkert

Nettstedet bruker ingen privat tilkobling. Det kan hende at andre kan se og endre informasjonen du sender og mottar via dette nettstedet.

For å løse dette problemet må nettstedseieren sikre nettstedet og dataene dine med HTTPS.

Farlig Ikke sikkert eller Farlig

Vi anbefaler at du ikke oppgir privat informasjon eller personopplysninger på denne siden. Hvis det er mulig, bør du unngå å bruke dette nettstedet.

Ikke sikkert: Vær forsiktig hvis du går videre. Noe er galt med personvernet til dette nettstedets tilkobling. Det kan hende at andre kan se informasjon du sender eller mottar via dette nettstedet.

Farlig: Ikke bruk dette nettstedet. Hvis du ser en helsides, rød advarsel på skjermen, er nettstedet rapportert som usikkert av Safe Browsing. Det kan hende at nettstedet misbruker informasjonen det mottar, eller prøver å installere skadelig programvare på datamaskinen din. Når du bruker dette nettstedet, er personvernet ditt og sikkerheten din i fare.

Løs «Tilkoblingen din er ikke privat»-feil
Hvis du ser feilmeldingen «Tilkoblingen din er ikke privat» over hele siden, er det et problem med nettstedet, nettverket eller enheten du bruker. Finn ut hvordan du feilsøker «Tilkoblingen din er ikke privat»-feil.
Administrer enhetssertifikater på Mac og Windows

Chrome autentiserer og sikrer HTTPS-tilkoblinger med nettstedssertifikater. Disse sertifikatene krypterer tilkoblingen mellom nettsteder og nettleseren din.

Chrome-rotprogrammet viser rotsertifikatene som er klarert av Chrome til å autentisere HTTPS-nettsteder. Finn ut mer om Chrome-rotprogrammet.

Chrome legger til tilpassede rotsertifikater fra sertifikatene som brukes av operativsystemet på datamaskinen. Slik gjennomgår du sertifikatene på enheten din:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Sikkerhet.
  4. Under «Avansert» klikker du på Administrer enhetssertifikater.