Sjekk om tilkoblingen til et nettsted er sikker

Du kan finne ut om et nettsted er sikkert eller ikke ved å se etter sikkerhetsinformasjon om det. Chrome varsler deg hvis du ikke kan besøke nettstedet på en sikker eller privat måte.

1. Åpne en side i Chrome.
  2. For å sjekke sikkerheten for nettstedet, se på sikkerhetsstatusen til venstre for nettadressen:
    • Lås Sikkert
    • Se opplysninger om nettstedet Informasjon eller Ikke sikkert
    • Farlig Ikke sikkert eller Farlig
  3. For å se nettstedets detaljer og tillatelser, klikk på ikonet. Du får opp et sammendrag av hvor privat Chrome tror tilkoblingen er.

Dette betyr sikkerhetssymbolene

Disse symbolene viser deg hvor sikkert det er å besøke og bruke et nettsted. De forteller deg om nettstedet har et sikkerhetssertifikat, om Chrome stoler på sertifikatet, og om Chrome har en privat tilkobling til nettstedet.

Lås Sikkert

Informasjon du sender eller får via nettstedet, holdes privat.

Selv om du ser dette ikonet, må du alltid være forsiktig når du deler privat informasjon. Se på adressefeltet for å sjekke at du er på nettstedet du ønsker å besøke.

Se opplysninger om nettstedet Informasjon eller Ikke sikkert

Nettstedet bruker ikke noen privat tilkobling. Det kan hende at andre kan se eller endre informasjon du sender eller mottar via dette nettstedet.

På enkelte nettsteder kan du gå til en sikrere versjon av siden:

1. Velg adressefeltet.
  2. Slett http:// og skriv inn https:// i stedet.

Hvis det ikke fungerer, bør du kontakte eieren av nettstedet for å be om at vedkommende sikrer nettstedet og dataene dine med HTTPS.

Farlig Ikke sikkert eller Farlig

Vi anbefaler at du ikke oppgir privat informasjon eller personopplysninger på denne siden. Hvis det er mulig, bør du ikke bruke det aktuelle nettstedet.

Ikke sikkert: Vær forsiktig hvis du går videre. Noe er alvorlig galt med personvernet til dette nettstedets tilkobling. Det kan hende at andre kan se informasjon du sender eller mottar via dette nettstedet.

Du ser kanskje «Påloggingen er ikke trygg» eller «Betalingen er ikke trygg».

Farlig: Unngå dette nettstedet. Hvis du ser en rød advarsel over hele skjermen, er nettstedet rapportert som usikkert av Sikker surfing. Hvis du bruker nettstedet, settes sannsynligvis den private informasjonen din i fare.

Løs «Tilkoblingen din er ikke privat»-feil

Hvis du ser feilmeldingen «Tilkoblingen din er ikke privat» over hele siden, er det et problem med nettstedet, nettverket eller datamaskinen du bruker. Finn ut hvordan du feilsøker «Tilkoblingen din er ikke privat»-feil.

Hva er sikkerhetssertifikater?

Når du går til et nettsted som bruker HTTPS (tilkoblingssikkerhet), bruker nettstedets tjener et sertifikat for å bevise nettstedets identitet for nettlesere (for eksempel Chrome). Hvem som helst kan opprette et sertifikat som hevder å være et hvilket som helst nettsted.

For å bidra til å holde deg trygg på nettet krever Chrome at nettsteder bruker sertifikater fra pålitelige organisasjoner.