Checken of de verbinding van een site beveiligd is

Met Chrome kun je veiliger browsen omdat je een melding krijgt als een site wordt gevonden die misschien onveilig is om te bezoeken. Als een site misschien onveilig is, wijzigt Chrome het icoon naast het siteadres.

1. Open een webpagina in Chrome.
  2. Check het beveiligingsstatussymbool links van het webadres om de beveiliging van de site te checken:
    • Default (Secure) Standaard (beveiligd)
    • Sitegegevens bekijken Info of Niet beveiligd
    • Gevaarlijk Niet beveiligd of Gevaarlijk
  3. Klik op het icoon voor een overzicht van de privacygegevens en rechten van de site.

Tips:

• Als je wilt dat Chrome het je vraagt voordat je een onbeveiligde verbinding gebruikt, zet je de modus Eerst HTTPS aan.
  • Als de modus Eerst HTTPS aanstaat en een site HTTPS niet ondersteunt, toont Chrome de waarschuwing Verbinding is niet beveiligd. Meer informatie over hoe je de modus Eerst HTTPS aanzet

De betekenis van de beveiligingssymbolen

Deze symbolen geven aan of Chrome wel of niet een beveiligde privéverbinding met een site heeft gemaakt.

Default (Secure) Standaard (beveiligd)

De informatie die je stuurt of krijgt via de site, is privé tussen jou en de site.

Wees altijd voorzichtig met het delen van gevoelige of persoonlijke informatie, ook als je beveiligd verbinding met een site hebt. Check de sitenaam in de adresbalk om er zeker van te zijn dat je op de site bent die je wilt bezoeken.

Sitegegevens bekijken Info of Niet beveiligd

De site maakt geen gebruik van een privéverbinding. Het is mogelijk dat iemand de informatie die je stuurt en krijgt via deze site, kan bekijken en wijzigen.

De site-eigenaar moet de site en je gegevens beveiligen met HTTPS om dit probleem op te lossen.

Gevaarlijk Niet beveiligd of Gevaarlijk

We raden je aan geen persoonlijke of privé-informatie op deze pagina in te voeren. Gebruik de site zo mogelijk helemaal niet.

Niet beveiligd: Ga voorzichtig te werk. Er is iets mis met de privacy van de verbinding van de site. Het is mogelijk dat iemand de informatie die je stuurt of krijgt via deze site, kan vinden.

Gevaarlijk: Gebruik deze site niet. Als je een rood waarschuwingsscherm op volledige paginagrootte krijgt, is de site door Safe Browsing gemarkeerd als onveilig. De site kan misbruik maken van de ontvangen informatie en kan proberen schadelijke software op je computer te installeren. Als je deze site gebruikt, brengt dit je privacy en veiligheid in gevaar.

De fout 'Je verbinding is niet privé' verhelpen
Als je een foutmelding op volledige paginagrootte krijgt met de melding 'Je verbinding is niet privé', is er een probleem met de site, het netwerk of je apparaat. Meer informatie over hoe je fouten van het type 'Je verbinding is niet privé' oplost.
Apparaatcertificaten beheren op Mac en Windows

Chrome verifieert en beveiligt HTTPS-verbindingen met websitecertificaten. Deze certificaten versleutelen de link tussen een site en je browser.

In het Chrome-rootprogramma staan de rootcertificaten die Chrome vertrouwt om HTTPS-sites te verifiëren. Meer informatie over het Chrome-rootprogramma

Chrome voegt aangepaste rootcertificaten toe uit de certificaten die worden gebruikt door het besturingssysteem van je computer. Zo bekijk je de certificaten op je apparaat:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Beveiliging.
  4. Klik onder Geavanceerd op Apparaatcertificaten beheren.